ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
ЮЛИ, 2019
АВГУСТ, 2019
СЕПТЕМВРИ, 2019
ОКТОМВРИ, 2019
НОЕМВРИ, 2019
ДЕКЕМВРИ, 2019
ЯНУАРИ, 2020
ФЕВРУАРИ, 2020
МАРТ, 2020
АПРИЛ, 2020
МАЙ, 2020
ЮНИ, 2020

Екзотични страни

Съкровищата на ШРИ ЛАНКА
Сигирия –Полонарува- Дамбула- Матале- Канди- Пинавала- Перадения- Нувара Елия- Вадува
10 Дни / 7 Нощувки
 СЪКРОВИЩАТА НА ШРИ ЛАНКА И ЛУКСОЗНА ПОЧИВКА НА ПЛАЖА

 10 дни/ 7 нощувки

 Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря по време на тура и на закуска по време на почивката, с включени летищни такси и са валидни за резервации направени до 30.11.2018 г.

 

ЛЕВА

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете 2 – 11,99 г.

ПРОЛЕТ

 

 

 

 

26.02 – 07.03

2834

3571

2624

2145

09.03 – 18.03

2703

3345

2537

2131

 Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 - Самолетен билет София – Истанбул- Шри Ланка / Шри Ланка- Истанбул- София с Turkish Airlines

- Летищни такси;

- Регистриран багаж до 30 кг

- Трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус;

- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Sigiriya Jungles 5* или подобен в Кандалама;

- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Amaya Hills 4* или подобен в Канди;

- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Araliya Green Hills 4* или подобен в Нувара Елия;

- 3 нощувки със закуски в хотел The Blue Water 5* или подобен във Вадува;

- Екскурзия до крепостта Сигирия- някогашен кралски дворец на Крал Касияпа;

- Обиколка на Полонарува- средновековната столица и бижу в короната на Крал Паракрамабаху I.;

- Обиколка на град Дамбула- икона в сърцето на Шри Ланка;

- Екскурзия до градините на Матале- града на подправките;

- Обиколка на Канди- последната столица на кралете на Шри Ланка;

- Посещение на приютът за слонове в Пинавала;

- Кралските ботанически градини в Перадения;

- Панорамна обиколка на Нувара Елия- със спиращи дъха гледки;

- Посещение на Чаена Плантация - за производсто на прочутия Цейлонски чай;

- Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;

- Представител на туроператора с български език за целия престой.

  Цената не включва:

-Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;

- Екскурзия Ден на Гале и круиз по река Маду- 135 лева;

- Екскурзия В света на Китовете“ – 245 лева;

- Екскурзия- тур през Горският резерват Синхараджа – 195 лева;

- Входна виза за Шри Ланка на стойност  40 USD към дата 12.11.2018

-В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

- Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;

- Визи при наличие на такива;

- Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 

 Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

 София- Истанбул- 21:20 – 23:40 ч.

Истанбул- Шри Ланка 04:25 -18:00 ч.

 Шри Ланка- Истанбул 21:30 – 06:25 ч.

Истанбул – София- 08:35 – 08:55 ч.

 Трансфер – летище – хотел – летище:

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

 ВАЖНО:

1.      Минимален брой туристи: 15 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

2.      Необходима е виза за пътуващите

3.      Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

4.      Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

5.      Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

6.      Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

7.      Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

8.      Туроператорa  е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061710000224 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 

ПРОГРАМА

 ДЕН 1: Среща на летище София. Полет за Шри Ланка през Истанбул в 21:20 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Шри Ланка в 04:25 ч

 ДЕН 2: ЛЕТИЩЕ - КАНДАЛАМА

Трансфер от Летището до град Кандалама. Продължителност на трансфер – около 4 часа.

Вечеря и нощувка в хотел Sigiriya Jungles 5* или подобен.

 ДЕН 3: КАНДАЛАМА - СИГИРИЯ - ПОЛОНАРУВА - КАНДАЛАМА

Закуска в хотела.

Трансфер от Кандалама до Сигирия.

Сигирия е петвековна скална цитадела, някогашен кралски дворец на Крал Касияпа, днес част от Световното наследство. Тя е призната не само за своето инженерно и градоустройствено планиране, но и като един от най-красивите паметниците на изкуството и културата в Шри Ланка. Изкачвайки стълбите между огромние Лъвски лапи се открива гледка към симетричните кралски градини в подножието, благодарение на които можем да добием представа за величието, което някога е доминирало в тази крепост. Заобиколена от укрепления и ровове, Лъвската скала наподобява митологичен „Град на Боговете“, който е покрит със стенописи в стил Гупта много наподобяващи картини, открити в Пещерите на Аджанта в Индия. Разхождайки се в западната част на Сигирия ще видим Огледалната стена покрита с картини. Друго интересно място е Музеят, който ще Ви отведе в епично пътешествие назад във времето, за да разберете как скалата се е извисила на такава височина и как местните построяват собствена хидравлична машина, за да изпомпват водата до самия връх, което и до днес се смята за истинско чудо в Азия.

Трансфер от Сигиярия до Полонарува.

Издигайки се с упадъка на Анурадхапура, Полонарува е била средновековната столица и бижу в короната на Крал Паракрамабаху I.Градът и до днес остава доказателство за религиозните вярвания, оставяйки световното и културно наследство. Докато се разхождаме сред разпръснатите наоколо стени, благословени някога от местните тъпани, ще видим статуи, изобразяващи Буда, който си почива, местни напоителни канали и фантастично издълбани скултури от културата на Хиндиуизма. От някогашните покои на крал Нисанкамала се открива красива гледка към изскуствено построеното езеро Паракрама Самудрая, резервоар, който някога бил наричан „Морето на крал Паракрамабаху“.

Трансфер от Полонарува до Кандалама.

Вечеря и нощувка в хотел Sigiriya Jungles 5* или подобен.

  ДЕН 4:  КАНДАЛАМА – ДАМБУЛА – МАТАЛЕ – КАНДИ

Закуска в хотела.

Трансфер от Кандалама до Дамбула.

Град Дамбула е бил притегателен център за много крале още от I век пр.х. Днес, Дамбула е икона в сърцето на Шри Ланка, която  помещава в себе си будистки пещерен храм. Едни от най-впечатляващите стенописи разпределени в пет отделни пещери се намират там. Ще обърнем внимание колко изящно са направени скалните стенописи, наред със 150-те статуи на Буда- една от които издълбана в стената и покрита със злато.

Трансфер от Дамбула до Матале.

Матале е селскостопански район в центъра на Шри Ланка. Градът много рядко би могъл да бъде пропуснат от картата, поради забележителния си принос към отглеждането на различни култури на острова, като чай, каучук и различни подправки. Матале е известен не само със своите подправки, но и с оглавяването на бунта през далечната 1848 г. между британски гарнизон и местни бунтовници. Ще спрем настрана до една от градините, в която се отглеждат прочутите подправки, за да се запознаем с терапевтичните свойства и процеси, докато опитваме от местния свеж билков чай.

Трансфер от Матале до Канди.

Канди е част от Световното наследство и последната столица на кралете на Шри Ланка. Като столица, Канди бил за последно управляван от Крав Викрама Раджасинг преди да премине под владението на Великобритания през 1815 г. Днес градът оставя отпечатък на своите посетители като място на наследство на културни и исторически паметници. Опознайте древното наследство на Кендиян гравирано в най-голямото богатство на града – храмът на свещеният зъб на Буда.Разходаката из този малък град край езерото, сгушен между мистични хълмове ще ви отведе до центъра на града, изпълнен с най-новите и скъпи марки магазини, базара, центъра на изкуствата и занаятите, музея на скъпоценните камъни и пазара на Канди пълен с пресни плодове и зеленчуци.

Вечерта ще приключи с традиционна музика и барабани от Чудесата на Азия.

Вечеря и нощувка в хотел Amaya Hills 4* или подобен.

 ДЕН 5: КАНДИ – ПИНАВАЛА – ПЕРАДЕНИЯ – НУВАРА ЕЛИЯ

Закуска в хотела.

Трансфер от Канди до Пинавала.

Ще посетим приютът за слонове, разпростиращ се на 25 декара земя с кокос. Не се изненадвайте, ако станете свидетел на хранене на малко слонче от бутилка или на свободно движещите се наоколо и големи слонове, без да навредят никого. Истинско удоволствие е да наблюдаваш тези нежни гиганти – осиротяли или наранени, как се грижат за тях местните още от откриването на приюта. Към днешна дата в приюта са родени повече от 20 слончета, като за изненада на всички, някои от тях дори са успяли да видят собствените си правнуци. Възможност за наблюдаване на хранене от 09:15, 13:15 и 17:00 ч. или да си вземете баня заедно с тях 2 пъти дневно от 10:00 и 14:00 ч.

Трансфер от Пинавала до Перадения.

Първоначално изградени като градини за отдих на кралското семейство, а по-късно аранжирани от британците, Кралските ботанически градини в Перадения се намират само на около 6 км от Канди. Градините се разпростират на 147 декара от зелени ливади, павилиони и осмоъгълна оранжерия. Към северния вход има разположено кафене, където туристите ще могат да останат за кратка почивка преди да видят някои от основните акценти тук – Къщата на орхидеите и гигантското смокиново дърво Джаван.

Трансфер от Перадения до Нувара Елия

Вечеря и нощувка в хотел Araliya Green Hills 4* или подобен.

 ДЕН 6: НУВАРА ЕЛИЯ – ЧАЕНА ПЛАНТАЦИЯ – ВАДУВА

Закуска в хотела.

Панорамна обиколка на Нувара Елия. Мъгливите пътища, усукващи се между зеленината от чая и студения климат ще напомнят на посетителите, че пътят ни отвежда към някогашната Британска колония – Нувара Елия. Веднъж населен с Английски и Шотландски плантатори, Нувара Елия е увлечен от Английската провинциална атмосфера, която и до днес може да се види в архитектурата на колониалните бунгала, живият плет и едно от най-добрите голф игрища с 18 дупки. Разходка из зелената трева, покрай червените тухлени стени на сградите ще открие спираща дъха гледка към провинциалното селце

Трансфер от Нувара Елия до Чаена Плантация.

В Шри Ланка чаят и туризмът са думи, които вървят ръка за ръка. Екскурзия до студените и мъгливи хълмове, покрити със зелените одеяла на чаената плантация или наблюдавай богатите традиции, запазени в чаената фабрика на престижната марка за Цейлонски чай. Не забравяйте да си вземете чаша с перфектно чист Цейлонски чай, докато наблюдавате процеса и вдишвате небесния аромат.

Трансфер от Чаената Плантация до хотел The Blue Water Hotel & SPA 5* или подобен във Вадува. Вечеря и нощувка.

 ДЕН 7:  НУВАРА ЕЛИЯ - КАЛУТАРА

Закуска в хотела.

Трансфер от Нувара Елия до Калутара.

Нощувка в хотел The Blue Water Hotel & SPA 5* или подобен във Вадува.

 ДЕН 8:                

Закуска в хотела.

Свободно време. Нощувка в хотел The Blue Water Hotel & SPA 5* или подобен във Вадува.

 Опция за допълнителни екскурзии.

 ДЕН 9: ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ

Закуска в хотела.

Трансфер до летището за полет до София през Истанбул. Шри Ланка- Истанбул 21:30 ч. Истанбул- София 08:35ч

 Опция за допълнителни екскурзии.

 ДЕН 10: Пристигане в България

  ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 Ден на Галле и круиз по река Маду 135 лева

Сутринта се отправяме към Балпития, за да се насладим на круиз с моторна лодка по река Маду и да усетим селския живот. Ще посетим и гробница на 200 години. Ще наблюдаваме процеса по отглеждане на канела, след което продължаваме към Гале и фабриката за маски в Амбалангода. При пристигането в Гале правим обзорна обиколка, включваща посещение на крепостта. Обядаме в ресторант. Свободно време за кратка разходка. По пътя обратно към хотела ще посетим кариерата в Meetiyagoda (ако групата проявява интерес) и Turtle Hatchery в Kosgoda.

 Цената включва: Климатизиран транспорт за групи до 6 човека, при групи над 7 човека с екскурзовод на български език. Входни такси за Turtle Hatchery, разхоката с лодката и обяд.

Цената не включва: Рзходи от личен характер.

 Екскурзия тур през горският резерват Синхараджа 195 лева

Рано сутринта се отправяме към тропическите гори Синхараджа. Това е идеална екскурзия за любителите на природата. Горския резерват Синхараджа е национален парк с най-голямо биоразнообразие в Шри Ланка.

С международно значение проектиран като биосферен резерват и обект на световно наследство от ЮНЕСКО. Девствените тропически гори, част от еко район на Шри Ланка са спасени от най-лошата търговска сеч. Резервата е само 21 км. (13мили) от изток на запад и максимум 7 км. от север на юг, но е съкровище на ендемични видове, включващи дървета, насекоми, земноводни, влечуги, птици и бозайници.

Цената включва: Климатизиран транспорт за групи до 6 човека, при група над 7 човека с екскурзовод на български език. Асистенция от екскурзовод от националният парк.

Цената не включва: Рзходи от личен характер.

 В Света на китовете 245 лева

Рано сутрин напускаме хотела и се отправяме към курортното градче Мириса. Качваме се на голяма лодка, за да се насладим на завладяващата гледка на тези големи водни бозайници, които се спускат и се гмуркат по южние брегове на Мириса. По време на прибирането към хотела ще посетим кариерата в Meetiyagoda (ако групата проявява интерес) и Turtle Hatchery.

 Цената включва- Климатизиран транспорт за групи до 6 човека, при група над 7 човека с екскурзовод на български език. Билет за лодката и обяд.

Цената не включва: Рзходи от личен характер.

 HOTEL Araliya Green Hills 4*  https://www.araliyagreenhills.com/

 Местоположение Най- добрият и луксозен хотел в Нувара Елия, който ще накара гостите си да се почуестват като у дома си.

Удобства на хотела- Закрит отопляем басейн; Пуул Бар;Конферентни зали СПА център;Фитнес салон;Зала за комуникации с Wi-Fi;Обслужване по стаите;

 Стаите - хотелa разполага с 153 делукс стаи 

Amaya Hills 4*, в Канди https://www.amayaresorts.com/amayahills/

 Местоположение Насладете се на кралско гостоприемсвто в хотел Amaya Hills заобиколен от планински гледки и прелестта на града

 Удобства на хотела-  Басейн; Конферентни зали; Фитнес център; СПА център;

Стаите - Голяма част от стаите са с гледка към басейна, други към градината на хотела. 

Sigiriya Jungles hotel 5* https://www.sigiriyajungles.com/

 Местоположение Хотелът е с невероятна гледка към крепостта. Разположен е на 10 акра площ изцяло сред природата- естествени терасовидни градини, сливайки се с пейзажа. Само на 15 минути с автомобил от храма на Дамбула и 10 мин от еко парк.

 Удобства на хотела-    СПА център;   Безплатен Wi-Fi; Фитнес център;

Стаите Хотелът разполага със стаи тип deluxe, deluxe plus, suites.

The Blue Water 5*, Вадува https://www.bluewatersrilanka.com/

 Местоположение Проектиран от известен архитект със спираща дъха гледка към Индийският океан. В непосредствена близост до един от плажовете на Шри Ланка.

 Удобства на хотела  СПА център;Красива градина; Нощен клуб; Салон за красота; Магазин за сувенири и подаръци   Огромен открит басейн с гледка към океана;   Фитнес център   Конферентни зали с интернет оборудване 

Стаите Хотелът разполага със стаи тип deluxe, superior deluxe, club suites, executive suites, presidential suit. 

УСЛОВИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОР:

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

 Информация за визов режим:

Важно! Моля, да имате предвид, че е необходимо всички клиенти да задвижат издаването на входна виза самостоятелно. На следният сайт можете да намерите подробна информация https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/sri+lanka

 Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Виза може да се получи при пристигане в страната (туристическа виза с право на престой 30 дни) или от посолство на Шри Ланка.

Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност, считано от датата на влизане в Шри Ланка.

В България е акредитирано посолството на Шри Ланка във Варшава.

Считано от 1 януари 2012 г. гражданите на всички държави, с които Шри Ланка има визов режим, в т.ч. България, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм, трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. В случай на получено отрицателно становище след регистрацията в ETA гражданите следва да не предприемат пътуване и да се свържат с консулския служител в най-близкото посолство на Шри Ланка.

Електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата за виза посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка.

 
РЕЗЕРВАЦИЯ