Екскурзии със самолет

Най-доброто от Филипините

Транспорт
Самолет
Продължителност
14 дни / 11 нощувки
Код на оферта
23
Цени от
3245
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

 НАЙ-ДОБРОТО ОТ ФИЛИПИНИ - ПРОГРАМА ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ

11 Нощувки

(14ти Април – 27ти Април)

 Ден 1(14Април 2023) София – Доха – Себу
Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  17.10ч. с Катарски авиолинии.
Кацане на летище Доха в 21.45ч. Полет за Себу в 01.45ч.

Ден 2(15 Април 2023)  Себу

Кацане в Себу в 16.35 ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела.
Настаняване в Cebu Parklane International Hotel-Deluxe Queen room (илиподобен). Свободно време за почивка.

Ден 3(16 Април 2023) Себу – Бохол - Панглао

Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа, и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват за едни от най-малките бозайници в света - тарсиерите (на български дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид.  Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, а опашката е гола и без косми.  Притежава най-големите очи от приматите, в сравнение с размера на тялото, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Ето защо не може да ги движи, а  завърта главата си почти на 360 градуса.Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд върху плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще плаваме нагоре по реката, докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват, облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. По пътя ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел. Гората е средноголяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Разбира се, ще спрем за фото пауза върху платформа за наблюдение. Не е съвсем ясно как са се появили варовиковите Шоколадови хълмове. През по-голямата част от годината те са покрити с трева, която в края на сухия период покафенява. Оттук и името Шоколадови хълмове (и от формата на известния американски шоколад Hershey's Kisses).В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързан с мост с Бохол) и плажа Алона. Настаняване в хотел Malinawon Resort- Queen Suite (или подобен)и почивка.

Ден 4(17 Април 2023) Баликасаг

Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове с невероятни подводни гледки – големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби.Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров, с 360 градусов плаж. Притежава голяма защитена територия, къдетосе отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там ще можем да разгледамегигантските миди от вида Tridacna gigas.От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. С повече късмет ще можем да срещнем доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Следва обед на острова под прохладната сянка на палмови дървета. Оттам ще отплаваме към пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Ще имаме възможност да си закупим и дегустираме сготвени от местните жители абалони – вид морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране -- излизат само по тъмно и се събират с фенери през нощта.Връщане обратно в хотела. Нощувка.

Ден 5(18 Април 2023) Панглао 

Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао.

Първо ще посетим близката подземна пещера Хинагданан и ще имаме възможност да поплуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той е разположен върху най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, с множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ще се възползваме от предлагания дневен достъп до басейна. В посещението е включен обяд и 30 мин stand up paddle board или каяк. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6(19 Април 2023) Панглао – Ел Нидо

Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо, трансфер до LagunHotelElNido-DeluxeRoom(илиподобен) и настаняване. Свободна програма. Посещение на близкия плаж Лас Кабанас и наблюдаване на залеза. Нощувка.

Ден 7(20 Април 2023) Ел Нидо, Палауан

Закуска и трансфер до плажа, където с традиционна местна лодка bangka,  ще посетим няколко съседни острови, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан – Бакуит. Природата наоколо е страхотна -- буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и необитавани острови. Архипелагът се е превърнал в стартова база за изследователи и авантюристи, които преминават от един остров към друг в търсене на най-красивия плаж.Нашата програма включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг - наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет -- огромни костенурки. В обиколката е включен обяд. Връщане до пристанището Ел Нидо около 16.00ч. Нощувка.

Ден 8(21 Април 2023) Ел Нидо, Палауан

Закусваме и отново към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.

Програмата ще ни отведе доBig Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч.в Ел Нидо. Свободно време. Нощувка.Ден9 (22 Април 2023) Ел Нидо, Палауан

Закусваме и отново към градския плаж, за да се качим на лодка за трети тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.

Програмата ще ни отведе доCadlao lagoon, Small lagoon, Pasandigan beach, Paradise beach, Bukal island. Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Малката лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. в Ел Нидо. Свободно време. Нощувка.

Ден 9 (22 Април 2023) Ел Нидо, Палауан

Закусваме и отново към градския плаж, за да се качим на лодка за трети тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.

Програмата ще ни отведе доCadlao lagoon, Small lagoon, Pasandigan beach, Paradise beach, Bukal island. Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Малката лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. в Ел Нидо. Свободно време. Нощувка

 Ден 10 (23 Април 2023) Ел Нидо, Палауан

Закусваме, взимат ни ванове и се отправяме в северна посока от Ел Нидо. След около 40 минути достигаме до плажовете Накпан и Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои – и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна. По желание - кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане в прохладните му води. В късния следобед тръгваме след залеза към Ел Нидо.

 Ден 11(24 Април 2023) Ел Нидо, Палауан - Себу

Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин) и пристигане в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия даоистки храм над града, както и  стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините – Санто Нино с катедралата Cebu Metropolitan.Настаняване в хотелCebu Parklane International Hotel-Deluxe Queen room (илиподобен). По желание - вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о.Себу –  версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце).

 Ден 12(25 Април 2023) Себу - Ослоб

Ранна закуска и отпътуване в 5:00към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни, КИТОВИ АКУЛИ! След 30 минутната ни среща – душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Турът изисква леко физическо натоварване -  ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани, речни каньони. Слагаме каски и жилетки и с помощта на мотори се изкачваме нагоре в планината за речен каньонинг по река Матутинао. Оттам тръгваме по реката - ще преминем под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Отправяме се към малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка вAdams View HotelMOALBOAL-Deluxe Double Room (илиподобен).  Нощувка.

 Ден 13(26 Април 2023) Ослоб – Себу - Доха

Събуждаме се и се отправяме към плажа. Той е каменист, с вода до глезените, а ние навлизаме на около 20 метра от брега.  Там водата изведнъж става дълбока, а ние ще се гмурнем, с шнорхели и маски, за да поплуваме сред ята от милиони сардини! Рибните пасажи се вият в перфектен синхрони формират причудливи вортексни форми.  Следва лека закуска. Отправяме се към най-хубавия плаж на Моалбоал за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме около 3 часа. Трансфер до летище. Полет 18.05ч. за България с невероятни приживявания от Филипините. Кацане в Доха в 23.30ч.

 Ден 14(27 Април 2023) Доха - София

Излитане от Доха в 09.50ч. Кацане на летище София в 14.40ч.

 Цена: 3245 eвро на човек в двойна стая

  690 евро доплащане за единична стая

 ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

·        Самолетен билет София – Доха – Себу – Доха - София

·        Самолетен билет Себу – Ел Нидо - Себу

·        11нощувкисъс закуска

·        5обядаповременатуроветеслодкиикруизапорекаЛобок

·        2фериботадоиотТагбиларан

·        Всички трансферипопрограмата

·        Всички описанивпрограмататуровеиатракции

·        Цялостнаорганизациянаописанотопътуванеот/доСебу

·       всичкиразрешителни(свързанисCOVID)запосещениенаразличнитерегионииобщини

·       Водачнабългарскипрезцялотовреме,сголямопит,живеещвъвФилипините

·        Медицинска застраховка

 ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

·        Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, GrabCar – таксита, ванове под наем).

·        Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж

·        Опционални активности и отбелязани като „по желание“ посещения.

·        Храна и напитки (освен включените 5 обяда и  11 закуски).

·        Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с:

-          Отмяна и изпускане на полети/фериботи

-          Тайфуни и тропически бури

-          COVID рестрикции, мерки и изисквания

-          Антигенни или PCR тестове

-          Медицинско обслужване

            КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ С ВАС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

·        Международен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на пристигането в Манила.

·        Сертификатза COVIDваксинация WHO International Certificate of Vaccination and Prophylaxis (жълта книжка).

·        Негативен RT-PCR тест, направен в рамките на 48 часа от датата и часа на заминаването за Филипините.

·        Медицинска застраховка за целия престой, с покритие за лечение на COVID,за минимум $35,000.

·        Добри водни обувки, блуза/тениска за плуване с UV защита, маска и шнорхел, малки плавници по желание, водонепромокаема чанта, водоустойчив калъф за телефон, универсален адаптор за контакт, водоустойчива камера/фотоапарат (препоръчително), смартфон (за апликации, свързани с разрешителните на общините).

 Необходими документи и условия на записване:

·        Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;

·        1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;

·        Копие от международен паспорт;

·        Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  Допълнителна информация:

·         Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 20човека.

·         Срок за уведомление при недостигнат минимум: 21 дни преди датата на пътуване.

 Забележки:

ü      Пакетната цена е калкулирана по курс 1,91 лв. за щатски долар към 20.11. 2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

ü      При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

ü      Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

* до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки

* от 119 до 45 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (1000лв.)

* от 45 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

 Забележка: 

Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.