Екскурзии с автобус

Великден в Гърция-Керамоти

Транспорт
Автобус
Продължителност
3 дни / 2 нощувки
Маршрут
София – езерото Керкини – пещерата Алистрати – Керамоти - о.Тасос – Кавала – София­
Код на оферта
64
Цени от
235лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

 Великден в Гърция - Керамоти

екскурзия до Керкини – Алистрати - Кавала

София – езерото Керкини – пещерата Алистрати – Керамоти - о.Тасос – Кавала – София­

 

програма

04.05.2024: Отпътуване от София в 7:00 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини/ и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина. Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете  с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да  видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан. Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. . Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м. Отпътуване към  Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция, заради прекрасните плажове наградени със син флаг. Настаняване в хотела, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини. Свободно време. Нощувка.

05.05.2024: /Великден/ Свободно време за разходка и почивка или пожелание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до о. Тасос. Тасос е Островът на сирените и именно неговите малки, закътани заливчета били мястото, откъдето красивите жени с опашки на риба и прекрасни гласове, омагьосвали всеки, чул техните песни. Според легендата, сирените, които опитали да отклонят Одисей от неговия път, са живели именно тук, на Тасос. С ферибот от пристанището на Керамоти се пътува директно за столицата на о. Тасос – Лименас. Пътуването трае около 35 – 40 мин. Най-големия остров в северната част на Егейско море е известен с кристално чистите си води, загадъчни плажове и богато културно-историческо наследство. Разглеждане на град Лименас (столицата на о-в Тасос), селището Панагия и др. Пешеходна разходка в центъра на столицата на острова – гр. Лименас - Древната Агора, Археологическия музей,  Античния театър и.... Свободно време. Връщане в Керамоти. По желание Празничена Великденска вечеря в един от най-добрите ресторанти в курортното селище с традиционни великденски ястия /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.

06.05.2024: Сутринта отпътуване за Кавала. Туристическа програма на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд или разходка в Кавала. Отпътуване за България около 14:30 часа. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.

 

Дата 

Редовна цена 

ПРОМО цена 

04.05.2024 – 06.05.2024

260 лв.

195 лв.

 

Задължителни такси:

* пътни такси – 20 евро / 40 лeвa (заплащат се с окончателната вноска)

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация 

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 235 лв. /ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/

Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора

Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки

* пътни такси

* 2 нощувки  в хотел в Керамоти 2**

* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати с екскурзовод на български език / входната такса се заплаща допълнително/

* Туристическа програма в Кавала  

* медицинска застраховка с покритие 5000 евро

* организатор от фирмата, придружаващ групата

* туристическо и информационно обслужване на български език

ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:

* доплащане за единична стая – 30 евро за нощувка

* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). 

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:

* Празничена Великденска вечеря –  (заявява се при резервация - осъществява се  при събрана група от минимум 25 човека)

* Посещение на о. Тасос – 30 евро при минимум 25 човека (включва фериботни билети в двете посоки, екскурзоводско обслужване и придвижване в острова с автобус)

* входни такси за музеи и мероприятия по програмата

Необходими документи:

* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.

* визи не се изискват

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:

* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.

* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конктетна програма за конкретна дата не е упоменато друго.

* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая. 

Ориентировъчни входни такси:

 * Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 9 евро   

 * Вход за пещерата Алистрати - 6 евро, при минимум  25 човека

 * Крепостта в Кавала - 3,50 евро