Великден

Великден в Катерини Паралия

Транспорт
Автобус
Продължителност
3 дни / 2 нощувки
Маршрут
София – Солун – Катерини Паралия – Метеора - София
Код на оферта
61
Цени от
210лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

 Великден в Катерини Паралия

Маршрут: София – Солун – Катерини Паралия – Метеора - София

Дата на тръгване: 04.05. – 06.05.24

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

                                      
1 ден - София - Солун - Катерини Паралия - около 370 км.

Отпътуване от София в 6.30 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски, от Дупница – 7.20ч. от бензиностанция OMV, от Благоевград – 7.45ч. от спирката между гарата и автогара, от Сандански – 08.30ч. от заведение Happy Bar & Dinner. Пътуване по маршрут: София- Солун. Пристигане в Солун. Туристическа програма в града - Крайбрежният Булевард „Нике” с Бялата Кула, Паметниците на Филип и Александър Македонски, Църквата „Св.Димитър” - Солунският Чудотворец и Покровител на града. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел в К. Паралия в района на Олимпийската ривиера. Свободно време. Нощувка.

2 ден - Катерини - Паралия - Метеора - около 380 км.

Закуска. Еднодневен тур до изключителния природен феномен МЕТЕОРА. Кратка спирка в работилница за изписване на Византийски икони и сувенири. Самостоятелно разглеждане на 2 от манастирите. Кратка спирка за късен обяд около гр. Каламбака. Пристигане в Катерини Паралия в късния след обяд. Свободно време. По желание срещу допълнително заплащане вечеря в таверна с програма и жива музика. Нощувка.

3 ден - Катерини Паралия - София - около 370 км.

Закуска. Свободно време. Около 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София на ул. Оборище и пл. Александър Невски вечерта.

 

База:

Цена на човек в

двойна стая

Цена на човек в единична

стая

Цена на трети възрастен в стая

Цена на дете до 09.99 г. с 2-ма възрастни в стая

ВВ

210 лв.

Не се предлага

210 лв.

180лв.

 

Цената включва:

 • Транспорт с автобус 3*

 • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в района на Олимпийската ривиера

 • Обиколка на Солун 

 • Представител от агенцията

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс

 • Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти – около 10 - 15 Евро (заплащат се на място)

 • Куверт за вечер в Гръцка таверна – 70 лв. /заявява се при записването и се осъществява при мин. 20 записани туристи

 • Екскурзия до скалните манастири Метеора (целодневна 07.00ч. - 19.00ч)Цена на възрастен - 30 евро; за дете до 10.99 г. – 20 евро (входните такси за манастирите се заплащат допълнително)

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 84г. - 6.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 84 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • Разходи от личен характер

 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 110 лв.

 • (задължително доплащане, ако бъде въведена)

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

 • Такса престой в Гърция от 1.00 EUR до 4.00 EUR (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

*ВАЖНО:

·  Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

·  За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

·  При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура суматане се възстановяват! 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.

 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Туроператорът е застрахован по смисъла на чл. 97 ал. 1 от Закона за туризма в ЗК „ЛЕВ ИНС” АД със застрахователна полица № 13052310000159.