ЕКСКУРЗИИ

Сингапур,Шри Ланка и почивка на Малдиви

Транспорт
Самолет
Продължителност
12 дни / 9 нощувки
Маршрут
София-Истанбул-Сингапур-Коломбо-Дамбула-Сигирия-Хабарана-Матале- Канди-Коломбо-Мале-Истанбул-София
Код на оферта
13
Цени от
3300
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

 СИНГАПУР,ШРИ ЛАНКА И ПОЧИВКА НА МАЛДИВИ

София-Истанбул-Сингапур-Коломбо-Дамбула-Сигирия-Хабарана-Матале- Канди-Коломбо-Мале-Истанбул-София

12 дни / 9 нощувки

Дати: 11.02 – 22.02.2023

1‘ви ден: 11.02.2023 София– Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2 в 19:30ч. за полет София-Истанбул с редовен полет на TurkishAirlines в 21:30ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч.

2‘ри ден: 12.02.2023 Истанбул-Сингапур

Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет на TurkishAirlines в 01:55ч. Пристигане същия ден в 17:20ч местно време. Посрещане от фирмата партньор и настаняване в хотелParadox Singapore Merchant Court 4*или подобен. Свободно време. Нощувка.

3‘ти ден: 13.02.2023 Сингапур                                                                           

Закуска. Около 09:30 ч. - начало на туристическа обиколка на Сингапур - футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла. Съчетаващ исторически места, храмове и традиции със свръхмодерно развитие, Сингапур се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, Еспланадата, Градините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, плажовете и атракционният парк „Юнивърсъл Студиос” на остров Сентоса, многобройните търговски центрове и изкусителни ресторанти, са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур.Да се потопиш в магията на това място, означава след това да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение!Нашата обиколка ще започне от „Градината на орхидеите“, част от Ботаническата градина на Сингапур, забележителен парк и любимо място за отдих на местните хора. Ще продължим с  Парка Мерлион - национален символ на Сингапур. Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – SingaporeFlyer и Еспланадата.Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури.Ще видим също Civic District - административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур.Следва свободно време за обяд. Връщане в хотела следобед. Нощувка.

 4’ти ден: 14.02.2023Сингапур- Шри Ланка (Коломбо)                                     

Закуска.Свободно време до обяд за самостоятелна разходка, отдих или шопинг, или опция за посещение на ботаническата градина “Gardensbythebay”(не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане с трансфер от хотела - около 85 евро за възрастен и 65 евро на дете до 10,99г. ) – Предстои един ден, който ще ни омагьоса със спиращи дъха гледки. Ще посетим панорамната тераса за наблюдение „MarinaBaySands” и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в популярната ботаническа градина „GardensbytheBay”. Gardens by the Bay са сред най-интересните нови атракции в Сингапур и сред топ 10 градини в света. Във впечатляващите Cooled Conservatories ще откриете растения от цял свят. Flower Dome е най-голямата стъклена оранжерия в света и предлага разходка сред гора от маслинови дървета, типични за Средиземноморието или боабаби от субтропичните региони, както и сезонни цветя. В света на Cloud Forest ще откриете орхидеи, насекомоядни растения и папрати, типични за влажните планински райони на тропиците, както и 35-метров водопад – най-високият водопад на закрито в света.  Връщане в хотела около обяд.Освобождаване на стаите в 12.00ч и оставяне на багажа на рецепция в стая за съхранениеВ 17.00ч трансфер до летище Сингапур за полет до Коломбо, Шри Ланка в 19.50 ч. Кацане на летище Коломбо в 21.10 ч.и посрещане от фирмата партньор. Настаняване в хотелRadisson Hotel Colombo 4*или подобен Вечеря. Нощувка.

5‘ти ден: 15.02.2023Коломбо – Сигирия Дамбула                                            

Закуска.Освобождаване на хотела в 08.30ч и отпътуване за Сигирия (~ 180км)- една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.Свободно време за обяд.Отпътуване за Дамбула и разглеждане на скалния храм на Дамбула.Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.Настаняване в хотел AmayaLake4*или подобен. Вечеря. Нощувка.

 6‘ти ден: 16.02.2023 Дамбула – Матале –Пинавала - Канди   

Закуска.Освобождаване на хотела и отпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда  лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.Следва посещение на сиропиталище Pinnawala Elephant, в което живеят около 80 слона. Това включва бебета слонове, които са били намерени сираци или изоставени в дивата природа.Това убежище за слонове, разположено в 25-акровата кокосова плантация, ще може да наблюдавате слоновете в естествената им среда – как се хранят или къпят в реката наблизо.Продължаване за Канди- древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава. Следва посещение на храма и разходка из романтичните улички на този оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта.Настаняване в хотелAmayaHills 4*или подобенв Канди.  Вечеря и нощувка в хотела.

7‘ми ден: 17.02.2023Канди –Пераденя-Канди                               

Закуска.Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света.Следва посещение на Dalada Maligawa или Храма на зъба, в който се пази свещена реликва на Буда. При управлението на крал Шри Уикрама Раджасингхе – последния крал на Шри Ланка преди британския протекторат, град Канди е последната кралска столица, която и до днес съхранява културата и историческото наследство на Шри Ланка. В късният следобед ще се насладим на фолклорно шоу с традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.Вечеря и нощувка в хотела AmayaHills 4*или подобен.

 8`ми ден: 18.02.2023Канди – Мале, Малдиви                                                  

Закуска.Освобождаване на хотели и отпътуване към Коломбо, където ще направим кратка панорамна туристическа обиколка на града с автобус.Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте. Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж.Свободно време за обяд (невключен в цената).Пристигане на летището в Коломбо и полет до Мале (Малдиви)в 18,50ч. Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер със скоростна моторна лодка до хотел Paradise Island Resort 5*.Вечеря и нощувка.

 9‘ти- ден: 19.02.2023Малдиви                                                                           

Закуска.Малдивите са нарицателно за лукс, романтика, топлота, нежност, релакс и природни красоти, невероятно е колко много, представата, създадена от туристическата реклама, напълно отговаря на това, което намирате тук. Същото усещане за безвремие, същите цветове и гледки, същата безтегловност на тялото и духа, океана, пясъка, всичко е такова, каквото го видяхте в туристическата брошура.....Повярвахте, че сте в Рая, нали? Осъзнахте ли се от безмерното удоволствие? Време е да откривателствате!  Ако искате нещо забавно и неповторимо, можете да избирате от десетки екскурзии, например да се гмуркате в красивите атоли, да наблюдавате залеза, докато сте на круиз със скростна моторна лодка, търсейки среща с делфините, а солените пръски на океана оставят по лицето ви следи на изпитана наслада.  Защо пък не, риболов по изгрев или по залез слънце или плаване с яхта до безлюден остров и разточително очарователен ден на острова с вкусен обяд и плажни удоволствия.Вечеря и нощувка.

10‘ти- ден: 20.02.2023Малдиви                                                                     

Закуска.Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук. Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат.Вечеря и нощувка.

11‘ти- ден: 21.02.2023Малдиви - Истанбул                                             

Закуска.Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат.В късния следобед, трансфер до летище Велана Интернешънал - Мале за редовен полет  на Turkish Airlinesв 23:35ч.

12‘ти- ден: 22.02.2023Истанбул-София

Кацане в Истанбул в 06:20 и кратък престой. Полет Истанбул-София в 08:45 ч. Пристигане в София на Терминал 2 в 09:05 ч. местно време.              

 

Период

Човек в двойна стая

Човек в единична стая

Цена за 3-ма възрастни

Двама с дете до 11,99 г.

11.02.2023

3300 € / 6454 лв

4380 € / 8566 лв

9600 € / 18777 лв

9280 € / 18150 лв

 Цената е на човек и включва:

Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Мале-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен регистриран багаж до 23 кг.;

Самолетен билет Сингапур-Коломбо-Малес включен багаж 23 кг.;

2 нощувки със закуски в Сингапур в хотелParadox Singapore Merchant Court 4*или подобен;

1 нощувка със закуска в Коломбо, Шри Ланка в хотел Radisson Hotel Colombo 4*или подобен;

1нощувка със закуска и вечеря в Дамбула, Шри Ланка в хотел AmayaLake4*или подобен;

2 нощувки със закуски и вечери в Канди, Шри Ланка в хотел AmayaHills 4*или подобен;

3 нощувки със закуски и вечери на Малдиви в хотел Paradise Island Resort 5* или подобен;

Трансфери летище-хотел-летище в Сингапур;

Трансфери летище-хотел-летище в Шри Ланка;

Трансфери летище-хотел-летище на Малдиви с бързоскоростна лодка;

Обзорна обиколка на Сингапур;

Билет за Градината на орхидеите в Сингапур;

Обзорна обиколка на Коломбо, Шри Ланка;

Посещение на скалните храмове в Дамбула, Шри Ланка;

Изкачване на лъвската скала в Сигирия, Шри Ланка;

Посещение на градината на подправките в Матале, Шри Ланка;

Посещение на будитския храм Далада Малигавав Канди

Посещение на фолклорно шоу в Канди

Посещение на кралската ботаническа градина в Перадения;

Всички преходи с автобус, включени в програмата;

Входни такси за посещаваните обекти по програмата;

Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място;

Водач от България по време на пътуването при минимум 15 туриста, който помага с превода;

Медицинска застраховка за 20 000 евро в ЗД Лев Инс;

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Застраховка отмяна на пътуване;

Виза за Шри Ланка – 80лева (заплаща се предварително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);

Доплащане за 3 дневен пакет AllInclusive хотел ParadiseIslandResort 5, Малдиви – 300 USDна човек

бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 40EUR на човек за цялата програма, които се заплащат в България

PCR или антигени тестове, ако такива са необходими

Екскурзии, които се предлагат на място

Разписание на полетите с АК TurkishAirlines:

Дата

Лети от

Излита в

Каца в

Пристига в

Продължителност

11.02.2023

СОФИЯ

21:25

ИСТАНБУЛ

23:50

1:25 часа

12.02.2023

ИСТАНБУЛ

01:55

СИНГАПУР

17:20

10:25 часа

22.02.2023

МАЛЕ

23:30

ИСТАНБУЛ

06:15 + 1 (кацане на 23.02)

08:45 часа

23.02.2023

ИСТАНБУЛ

08:45

СОФИЯ

09:00

1:15 часа

 Часова разлика по време на пътуването между:

София, България и Истанбул, Турция: +1 час

София, България и Сингапур е:+6 часа

София, България и Шри Ланка е:+3 часа и 30 мин

София, България и Малдиви е: +3 часа

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване  Сингапур:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

Попълнена Health Declaration Form - https://www.ica.gov.sg/enter-transit-depart/entering-singapore/sg-arrival-card

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване  Шри Ланка:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

Сертификат за ваксинация

Попълнена Health Declaration Form - https://airport.lk/health_declaration/index

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване доМалдиви:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

Попълнена Health Declaration Form - https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create

 Изискванията, свързани с Ковид-19 подлежат на пре-потвърждение, тъй като е възможна промяна.

Към дата 01.11.2022 няма изисквания за влизане в Малдиви.

 При записване се внася  депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

Офертата важи при минимум 15 туриста.

Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 2,00 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

Използван транспорт: Самолет и автобус.

Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с хотели от същата категоризация, идентични по качество.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Лев Инс, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

 Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 Срокове за анулации и неустойки:

при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

между 45-ия и 30-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП

при по-малко от 29 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 10.01.2023 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сингапур, Шри Ланка и Малдиви.

 Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000419 на ЗК „Лев Инс”АД.