Великден

Великден на остров Корфу

Транспорт
Автобус
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Код на оферта
65
Цени от
675лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

 Великден на остров Корфу

3  нощувки на база  ALL INCLUSIVE в хотел Messonghi Beach 3*

 

1 ден 03/05/2024: Отпътуване в 06:00 часа -София от Стадион Васил Левски по маршрут: Промахонас –Солун - Верия – Козани – Янина – Игуменица. От тук се взема ферибот до остров Корфу / 1 час и 45 минути /. Пристигане на острова настаняване в хотел MESSONGHI BEACH 3* - Mouraitika.Свободно време. На Разпети петък се провеждат празничните шествия в града. През този ден от всички църкви,  без Св. Спиридон, тръгват шествия – Епитафии, като най-тържествената е в 21:00 часа от църквата “Metropolitan”. Вечеря. Нощувка.

2 ден 04/05/2024: Закуска. Този ден трябва да се отдели за град Корфу, където се провеждат пищни Великденски тържества, чиято традиция датира от векове. Първото шествие започва в 9:00 часа с изнасянето на мощите на Св. Спиридон – Закрилникът на Корфу. Под съпровода на Филхармония и многобройни барабани, охранявано от моряци и предвождано от най-висшите свещенослужители на острова, то преминава по криволичещите улички на острова. В 11:00 часа градът се огласява от камбанен звън и островитяните започват да хвърлят от прозорците керамични съдове пълни с вода. След тази уникална церемония следва разходка из живописния град Корфу или време за кафе на ул. Листон – копиe на парижката „Риволи“ или обяд в някоя от прекрасните таверни.Следобяд Панорамна обиколка на град Корфу – разглеждане на старата и новата крепост, аркадите Листон, двореца "Ахилийон"- лятната резиденция на Императрица Сиси / *Ако отвори, защото е в ремонт /, полуостров Канони и Мишия остров с  беседа на български език. Обратно в хотела за отдих. В 23:00 *по желание се посещава най-близката църква за литургия и жив огън. В 00:00 се обявява официалното „Христос Воскресе“ и отново под съпровода на Филхармонията и камбанен звън следват всенародни тържества и фойерверки. Връщане в хотела, където следва  ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ с козунаци, традиционната за Гърция супа „магерица“ и боядисани яйца. Нощувка.

3 ден  05/05/2024: Закуска. През този ден никой в Гърция не работи – ден на всеобщ, голям Празник. На обяд в хотел Messonghi Beach се организира ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с агнешки чевермета, узо, музика  и танци. Следобяд, по желание екскурзия до Палеокастрица – едно от емблематичните места на Корфу, на чийто бряг се е разхождал Одисей, пленен от красотата на острова. Посещение и на манастира „Света Богородица Палеокастрица“, датиращ от 1225 г. Според легендата, за да спаси своя храм от пиратите, Богородица вкаменила кораба им. Обратно в хотела.Вечеря. Нощувка.

4 ден 06/05/2024: Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане вечерта.

ЦЕНИ ХОТЕЛ MESSONGHIBEACH 3*

Цена на човек, за пакет,

на ALL INCLUSIVE, в лева

ЦЕНИ ЕВ = РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

В двойна супериор стая

675 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

575 лв.

1-во дете 2-10.99 г. с двама възрастни в стая

280 лв.

2-ро дете 2-10.99 г. с двама възрастни в стая

470 лв.

Доплащане за единична стая

260 лв.

*ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ са валидни при резервации направени до 31/01/2024 г. и 50% плащане.

Цената  включва

Транспорт с комфортен автобус;

3  нощувки на база  ALL INCLUSIVE в хотел Messonghi Beach 3* - 

ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ в ресторантанахотел Messonghi Beach 3*

ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с чевермета, узо и танци в ресторантанахотел Messonghi Beach 3*;

 Панорамна обиколка на Корфу град и посещение на Двореца на Императрица Сиси

Фериботен билет в двете посоки;

Медицинска застраховка „Асистанс”спокритие 5000 евро/ над 64 години има доплащане/;

Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;

Водач през цялото пътуване

Цената не включва:

Екскурзия до Палеокастрица - 20 €възрастен и 15 € детедо 11.99 г.;

Входна такса на двореца Ахилийон или само на градините –  групова цена – 5 евро;

Такса гориво – ако се наложи такава Програмата е калкулирана при цени на горивото -м. 11.2023.

Курортна такса в размер на 3 € на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване.

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълно плащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!

ВАЖНО!

При заплатена допълнителна екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановява.

За туристите, които желая тда ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 150 лв..

Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 180.00 лв.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен

Паспорт ,Задецапод 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Няма санитарни и визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При резервации направени до 31/01/2024, за да се ползват специалните цени по Ранни Записвания трябва да се внесе сумата от 50%;  При резервации направени по редовни цени: Депозит 30%.призаписване.Пълно плащане: 15 работни дни преди дата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, , Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30%

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100%

Туроператорът има застраховка „ОтговорностнаТуроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100004731.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. Имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. Имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туриститеот 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на  ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини ! Описаните в програмата чествания са традиционни за о-в Корфу, но твърде е възможно да претърпят корекции поради местни организационни промени или трафик !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение, които могат да се предвижват самостоятелно. Допълнителните екскурзии биха затруднили хора в неравностойно положение.