ПОЧИВКИ

Почивка в Кипър с чартърен полет от София 7 нощувки 2023

Транспорт
Самолет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дестинация
Ларнака, Кипър
Дати на отпътуване
20.10.2023 г.
Код на оферта
21375
Цени от
300
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма
>Почивка в Кипър
с чартърен полет от София
Дати на заминаване: 
от 31.03.2023 до 12.06.2023 и от 01.09.2023 до 16.10.2023
7 нощувки / 8 дни

ПРОГРАМА
Първи ден 
Отпътуване от Летище София с директен полет до Ларнака. Кацане в Ларнака. Посрещане от фирма-партньор. Трансфер до избрания хотел. Трансферът се извършва с лицензиран автобус. При пристигане - посрещане от персонала на хотела, настаняване. Свободно време.
Нощувка.

Втори - пети ден 
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии.

Шести ден 
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище Ларнака за директен полет София. 
 
 
Полетна информация:
BGH3053 SOF 13:10 LCA 15:10
BGH3054 LCA 16:10 SOF 18:10
 
  • Часовете на полетите са посочени в местни времена
  • Полетното разписание подлежи на препотвърждение
 
Допълнителна информация
>Цената е в ЕВРО и включва:

Самолетен билет София – Ларнака – София;
Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
Трансфер летище-хотел-летище;
7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19.

Пакетната цена НЕ включва:

Допълнителни екскурзии на място;
Разходи от личен характер;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).3


Допълнителни екскурзииНикозия (40 евро – възрастен / 40 евро – дете)

Никозия, единствената столица в света, все още разделена на две. Представя космополитен, бляскав и заетград. Самата столица е пропита с история и култура. Очарователният стар град, заобиколен от масивни венециански стени и високата концентрация на музеи, религиозни и исторически паметници носят духа на историята на средиземноморския остров през вековете.
Нашите посещения включват Националния музей и стария
град (Laiki Geitonia) със средновековната градска стена, която е построена от венецианците през 16 век, Катедралата Св. Йоан и епископският дворец. Разходка по известната улица „Ледра“ до КПП, където
ще имате достатъчно време да преминете границата сами на север и да посетете там катедралата Света София и кервансарая Büjük Хан или да се разходите из града, да обядвате, да пиете кафе или да си купите сувенири.
 
 

Магията на планините Троодос (60 евро – възрастен / 60 евро – дете)


На тази екскурзия ще разгледате зеленото сърце на остров Кипър. Колкото по-високо ви отведе пътуването, толкова по-оживяващ става ароматът на бор във въздуха. По пътя към планината Троодос ще се отбиете, за да опитате кипърските плодови сладки „Glyko tou Koutaliou“.
Манастирът Кикос е следващата ви дестинация. Намира се в планинския район на долината Маратаса на 1318 метра над морското равнище и се счита за най-проспериращия манастир на острова. Иконата на апостол Лука и красиви фрески украсяват стените на това абатство.
 В едно от селата на Долината Маратаса, ще имаме време за обедна почивка. Следобед ще се отправим към Омодос, едно от най-красивите винени села в Кипър. Потопете се в приказния пейзаж на живописната 
природа и се разходете из тесните улички. Църквата на Тимиос Ставрос не трябва да се пропуска по време на престоя ви. Построена е върху основата на раннохристиянска базилика.
 Преди да потеглим обратно към хотела ще имате шанса да опитате вина от региона, което е задължително посещавайки този планински район.
 

Култура и традиция (40 евро – възрастен / 40 евро – дете)

Днес ще посетим манастира „Свети Никола“ Котешки, който се намира на Нос Гата, на 15 км западно от Лимасол до соленото езеро Акротири. Вероятно е най-старият манастир в Кипър,датира от 14 век и е изоставен през 16 век.
 На връщане към хотела ще се любувате на Колосите - средновековен замък, служещ като прекрасен пример за военна архитектура, замък Колоси първоначално е построен през 13-ти век и възстановен в сегашния си вид през 15-ти век и разберете историята за името на виното Commandaria, едно от традиционните вина на острова и едно от най-старите вина в света, носейки едно и също име в продължение на осем века. 
Накрая ще посетите стария град Лимасол и разходка до Агора, стария пазар на града.
 
 
ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на  нови изисквания и разпоредби.
 
 
 
Изискванията, свързани с Ковид-19
 
Считано от 01.06.2022 г. отпада изискването всички пристигащи в страната граждани да представят сертификати за ваксинация, прекарано заболяване от COVID-19, PCR тест или бърз антигенен тест.
 
Това решение на практика означава, че считано от 01.06.2022 г. българските граждани могат да влизат свободно в Р. Кипър, без да е необходимо да представят предварителна онлайн регистрация на пътника (Passenger Locator Form – PLF), както и какъвто и да е било сертификат или документ, имащ отношение към COVID-19.
 
 
 
 
 
 
 
 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 
1. Плащания:

Авансово плащане – 20% от общата сума при записване;
Доплащане: до 30 дни преди отпътуване;

 
ВАЖНО! В случай на евентуални неблагоприятни промени заради Ковид-19, като задължителна карантина, затворени граници и др., ако не осъществим полетите, ВСИЧКИ заплатени суми ще бъдат възстановени в десетдневен срок, съгласно условията на договора.
 
2. Необходими данни за всички пътуващи* :

Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
Номер на паспорта и дата на валидност;

 
  • Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
 
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
 
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени. Цените на горивата в програмата за  Кипър са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.
 
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайтсърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – декларация и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
 
  • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди отпътуване).
 
 
Важно: Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от агенцията-партньор на място.
Хотели по програмата

Ларнака, Кипър

Цени от
280
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
404
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
429
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
441
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
461
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
466
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
476
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
512
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
518
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
535
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
555
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
561
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
564
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
567
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
576
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
584
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
592
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
603
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
604
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
604
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
604
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
606
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
629
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
649
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
667
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
699
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
703
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
712
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
714
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
718
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
718
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
732
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
747
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
754
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
776
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
787
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
790
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
791
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
814
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
817
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
819
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
830
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
837
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
841
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
842
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
848
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
848
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
870
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
900
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
958
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
985
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
986
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
994
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
994
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1002
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1005
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1008
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1010
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1014
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1020
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1099
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1191
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1199
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1297
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1408
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1417
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1455
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1546
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1703
Повече

Ларнака, Кипър

Цени от
1717
Повече