Почивки със самолет

Тайланд - Банкок и остров Пукет

Транспорт
Самолет
Продължителност
11 дни / 8 нощувки
Маршрут
София-Истанбул-Банкок-Пукет-Истанбул-София
Код на оферта
50
Цени от
1985
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

Тайланд  -  Банкок и остров Пукет

 Дата: 21.11.2023г. – 01.12.2023г.

11 дни/ 2 нощувки в Банкок + 6 нощувки на о-в Пукет

 1-ви ден 21.11.2023: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ                                                         

Заминаване от София в 16:00 ч. за Банкок през Истанбул. Кацане на летище Истанбул в18:25 ч. Полет от Истанбул за Банкок в 20:55ч.

 2-ри ден 22.11.2023: ИСТАНБУЛ- БАНКОК        

Кацане в Банкок в 10:10ч.Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотелTheBerkeley 4*или подобен (около 1 час).Настаняване в хотела и свободно време.Нощувка.

 3-ти ден 23.11.2023:БАНКОК     

Закуска в хотела. Днес ни предстои целодневна екскурзия до плаващите пазари и пазара на релси Маеклонг (Maeklong).

Плаващият пазар Даемон Судак (DaemonSudak) на Банкок е най-популярния и най-големия воден пазар в Тайланд. Намира се на около 100 км от Банкок и пътуването до там отнема около 2 часа. По път ще се отбием до местна малка ферма за производство на кокосова захар. Ще имаме възможност да проследим процеса, в който от цял кокосов орех се произвежда кокосовата захар използвана за много сладкиши в Тайланд.

Ще продължим пътуването на типични дървени дълго опашати лодки, за да достигнем до вътрешността на плаващия пазар. Местните хора разказват, че канала, на който се намира Даемон Судак (DaemonSudak) е бил предназначен за транспортен коридор, водещ към столицата. С течение на времето тази функция се променя и днес е популярна туристическа дестинация. Това е мястото, където можете да видите начина, по който местните пазаруват плодове и зеленчуци от малките си дървени лодки. Днес освен плодове и зеленчуци на пазара ще намерите много сувенири, и ръчно изработени изделия. Ще видите също традиционни тайландски къщи и начина, по който местните използват дървените лодки в ежедневието си.

Възможност за обяд в местен ресторант с морски специалитети (на собствени разноски).

След обяда ще посетим станалия много известен и малко екстремен пазар на релси Маеклонг (MaeklongRailwayMarket). На пръв поглед той изглежда като всеки друг пазар на открито – тропически плодове и зеленчуци, разнообразие от сушени подправки, прясна риба и други местни хранителни продукти. Хората се движат през тълпата и си купуват от сергиите каквото им е нужно. Пазарът е разположен върху релси и покрит с ниски тенти. Идва и най-интересният момент на екскурзията, в който в далечината се чува сирена на влак. Множеството хора бързо се отдръпва от релсите, за да му направи място да мине по пътя си, лъкътушещ между сергиите.

Връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка.

 4-ти ден 24.11.2023: БАНКОК ПУКЕТ                                                            

Закуска в хотела. Освобождаване на хотела.

Престоят ни в Банкок, преди полета за Пукет продължава с обзорна екскурзия на Банкок с включен обяд (включена в цената).

Банкок е градът на светлините и храмовете, миналото и настоящето. Историческият център на Банкок е разположен на остров Ратанакосин, на бреговете на р. Чао Прая. Турът ни ще започне с посещение на големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години. В пределите на двореца се намира Храма на изумрудения Буда (WatPhraKaew), който се счита за едно от най-свещените места в страната. Ще посетим и Ват По (WatPho) най-стария храм в Банкок. В него се съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Ключово място заема огромната статуя на полегналия Буда – 15 метра висока и 46 метра дълга. Позата на статуята представлява влизането в нирвана и края на преражданията. Позлатената фигура е полегнала на инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата на Буда са изрисувани върху седеф 108 будистки символа.

С яхта ще плаваме по река Чао Прая със своите канали, един от които каналът Лонг (Klong) и храмът на Зората (WatArun).

Обяд в ресторанта на най-високата сграда на Тайланд „Bayok Skye“на 84 етаж (Включен в цената).

Трансфер до летище Банкок за полет до Пукет. Кацане на летище Пукет. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до избрания от Вас хотел. Настаняване и нощувка.

5-ти ден 25.11.2023:  ПУКЕТ                                                                            

Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии.

Свободно време за плаж, почивка и забавления на един от най-красивите острови в Андаманско море. Насладете се на безкрайните бели плажове, кристалното море, многобройните магазини, уютните заведения, предлагащи голям избор от морска, интернационална и тайландска кухня, и винаги усмихнатите местни жители. Не пропускайте и енергичния и изпълнен с изненади нощен живот на най-известния плаж на острова - Патонг. Нощувка.

 6-ти ден 26.11.2023: ПУКЕТ                                                                                        

Полудневна обиколка на най-големите забележителности на о-в Пукет (включена в цената).

Екскурзията ще започне със спирка на живописна панорамна площадка за наблюдение и снимки на Андаманското крайбрежие с големия Буда. Ще се запознаем с древните легенди и съвременния живот на този богат на история остров. Ще продължим с разходка до най-големия будистки храм в Пукет - Ват Чалонг (Wat Chalong), където ще научите повече за религията будизъм и за някои древни ритуали свързани с нея.

Продължаваме с посещение на Пукет Таун или столицата на острова, където ще се разходим сред прекрасни колониални сгради от началото на 19-ти век. Ще имаме възможност да се насладим на историческата част на града, осеяна със сгради в португалски колониален стил, ще преминем през известната арт улица „Графити“, след което ще имаме свободно време за разходка и покупка на сувенири.

Свободно време за плаж и развлечения.Вечерта възможност за посещение на „Шоу Фантазия”, с включена вечеря ( срещу допълнително заплащане от 2500 бата, около 68 евро на човек ).

Най-грандиозното и пищно шоу, което някога сте виждали, е на остров Пукет в Тайланд. Казва се Phuket FantaSea и съчетава красота, елегантност, музика, огромни декори, стотици артисти и живи животни. Това е най-големият увеселителен парк на острова, който ежедневно събира хиляди туристи, които са готови да се потопят в света на магията и фантазията. Разположен е на площ от 57 хектара и включва атракции, детски площадки, зоологическа градина, има редки албиноси животни и влечуги. Нощувка.

 7-ти ден 27.11.2023: ПУКЕТ                                                            

Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до островите Пи-Пи с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 2800 бата, около 76 евро на човек, продължителност около 8 часа ).

Ще се качим от марината на бърза лодка и директно ще се отправим към MayaBay, където е сниман филма „Плажът”. Ще видим залива и ще имаме възможност да направим снимки от палубата на лодката, след което ще имаме време да се потопим в кристалните води на LohSamah и пещерата Pileh, ще преминем близо до пещерата Виникг – дом на лястовици, които гнездят там и да видим „Плажа на маймуните“. Ще се насладим на красивия подводен свят на големия коралов риф Хин Кланг и ще обядваме в ресторант на Phi Phi Natural Resort.

След обяд ще имаме свободно време за плуване и шнорхелинг на „BambooIsland”.  А за почитателите на подводния свят, наблизо има и коралов риф.

Връщане в хотела около 18ч. Нощувка.

 8-ми ден 28.11.2023: ПУКЕТ                                                                                       

Свободно време за пълноценна почивка и разходки из острова.

Вечертапри желание: „Сиам Нирамит Шоу“, с вечеря - препоръчително( срещу допълнително заплащане от 2200 бата, около 60 евро на човек ).

„Сиам“ е предишното име на Тайландското кралство отпреди 100 години. „Нирамит“ означава „Създаден от магия“. Siam Niramit отворя врати за първи път в Банкок през 2005 г. и е смятано за шоуто, което трябва да се види в Тайланд, представяйки изкуствата, културата и историята на Тайланд.

Siam Niramit отворя врати в Пукет през 2010 г. с повече атракции и развлечения.

 9-ти ден 29.11.2023: ПУКЕТ                                                                                        

Закуска. Свободно време на о-в Пукет или възможност за допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и острова на Джеймс Бонд с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 2800 бата, около 76 евро на човек, продължителност около 9 часа).

Трансфер от хотела до марината, от където ще се качим на бърза лодка и ще се отправим към залива Панг-Нга преминавайки през остров Панак. Ще посетим острова Кох Тапу популярен като острова на Джеймс Бонд (където е снимана една от частите на филма). Ще се возим на кану в залива Ко Хонг и ще преминем през мангровите гори. Обяд в мюсюлманското селище Кох Пани изградено върху дървени колони (включен в цената на екскурзията). Свободно време за плаж и шнорхелинг на острова Кох Кай Най. Връщане в хотела около 18ч. Нощувка.

 10-ти ден 30.11.2023: ПУКЕТ - ИСТАНБУЛ                                                               

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време и трансфер до летище Пукет за полет до Истанбул в 22:45ч.

 11-ти ден 01.12.2023                                                                                                 

Кацане на летище Истанбул в 05:45 ч. Престой от 3 часа. Полет за София в 08:45ч. Кацане на летище София 09:05ч.

 Пакетни цени – Ранни записвания до 31.05.2023

 BESTWESTERNPATONGBEACH- 4* / Патонг / Закуска /Superior

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

21.11.2023

1985 €

2291 €

1959€

1941 €

 THE CHARM RESORT PHUKET- 4* / Район - Patong  Beach Area/ Закуска /Suite One Bedroom

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

21.11.2023

2095 €

2411€

2021€

1985€

 THE NATURE RESORT - 5* /Kalim Bay Area (близо до Патонг) / Закуска / Deluxe

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

21.11.2023

2119 €

2459 €

2107 €

2059 €

 BURASARI RESORT - 4*  / Район - Patong  Beach Area/ Закуска / Premier

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

21.11.2023

2128 €

2477€

N/A

N/A

THAVORN PALM BEACH RESORT - 5* / Район - Karon / Закуска /Deluxe Terrace

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

21.11.2023

2245 €

2710 €

2017 €

1879 €

Цената е на човек ивключва:

·         Самолетен билет София–Истанбул - Банкок - Пукет–София с Турски авиолиниис включен 23 кг. чекиран багаж и 10 кг. ръчен багаж;

·         Вътрешен полет Банкок - Пукет с включен 20кг чекиран багаж;

·         Трансфери летище – хотел – летище в Банкок и Пукет;

·         2 нощувки със закуски в Банкок в THE BERKELEY HOTEL – 4*;

·         6 нощувки със закуски на остров Пукет в избраният хотел;

·         Обзорна обиколка на Банкок с включен обяд;

·         Целодневна екскурзия до плаващия пазар Даемон Судак и пазара на релси Маеклонг;

·         Полудневна екскурзия на о-в Пукет с посещение на най-голямата статуя на Буда;

·         Водач, придружаващ групата и помагащ с превода на екскурзиите на място;

·         Медицинсказастраховка с покритие 10 000 евро на човек на ЗД „Дженерали“;

 Цената не включва:

·         Виза за Тайланд – 2200 бата около 58 евро на летище Пукет.

·         Хранения извън посочените в програмата;

·         Разходи от личен характер;

·         Допълнителна екскурзия до островите Пи-Пи на о-в Пукет– 2800 бата, около 76 евро на човек с включен обяд;

·         Допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и о-ва на Джеймс Бонд на о-в Пукет– 2800 бата, около 76 евро на човек с включен обяд;

·         Шоу Фантазия с вечеря – 2500 бата, около 68 евро на човек;

·         Сиам Нирамит Шоу с вечеря - 200 бата, около 60евро на човек;

·         Simon Cabaret Show - 1100 бата, около 30 евро на човек;

 Необходими документи:

·         Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;

·         Актуална паспортна снимка – 1 брой, нужна за визата на място;

·         Попълнен формуляр за виза.

 Полетно разписание с АК Турски авиолинии:

TK1032 21NOV  SOFIST 1600 1825

TK  64 21NOV  ISTBKK 2055 1010* на 22.11.23

TK 173   30NOV  HKTIST 2245 0545* на 01.12.23

TK1027 01DECISTSOF 0845 0905

 Условия за резервация:

·         При записване се внася депозит от 500 евро.

·         Втори депозит 60 дни преди заминаване от 500 евро.

·         Пълно плащане до 30 дни преди заминаването;

·         Офертата важи при минимум 15 туриста;

·         Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

·         Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;

·         Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 Срокове за анулации и неустойки:

·         От деня, следващ подписването на договора, до 60 дни преди датата на отпътуване – няма.

·         От 59 до 30 дни до датата на заминаване, пълния размер на депозита от 1000 евро.

·         При анулация по-малко от 29 дни преди заминаване – пълната сума по договора

 Анулации без неустойки и връщане на суми:

·         При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

·         При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Изискванията, свързани с Ковид-19 подлежат на препотвърждение, тъй като е възможна промяна.

Към 05.12.2022 за влизане в Тайланд не се изискват Сертификати за ваксинация или отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19.

 Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

·         За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди датата на отпътуване при чартърни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалната смяна на имена в хотела.

 Условията за пътуване по време на пандемията от Covid-19 са променливи и финалните такива ще бъдат оповестени от туроператора при наближаване на датата на заминаване.

В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентите са напълно информирани, че условията на пътуване могат да бъдат променяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка преди осъществяване на пътуването. Туроператорът ще уведомява клиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.

Необходими при пътуване тестове за Covid-19 са за сметка на клиента. Туроператорът предоставя възможност на клиентите си да направят тестовете в някоя от прартньорските лаборатории на туроператора, възползвайки се от специална отстъпка.

 Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.