Екскурзии със самолет

Най-доброто от Виетнам : Ханой,Халонг,Хой Ан,Хю,Златният мост,Хо Ши Мин

Транспорт
Самолет
Продължителност
12 дни / 10 нощувки
Маршрут
Ханой,Халонг,Хой Ан,Хю,Златният мост,Хо Ши Мин
Код на оферта
44
Цени от
4320лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

 НАЙ-ДОБРОТО ОТ ВИЕТНАМ 

Ханой,Халонг,Хой Ан,Хю,Златният мост,Хо Ши Мин

10 нощувки / 12 дни

16.10.2023 – 28.10.2023

цена 4320 лв до 20.05.23 !

Цена на човек в двойна стая 4520 лв  

1ден  СОФИЯ – ХАНОЙ

Отпътуване от аерогара София в 12.50 ч за Ханой с редовен полет в 18.50 ч с прекачване през Доха в 20.45 ч

2 ден  ХАНОЙ

Пристигане в Ханой в 07.20 ч Посрещане от фирмата партньор, Днес ще разгледаме Ханой – мемориалниа комплекс на Хо ши Мин включително мавзолея и бившата му резеденция,ще посетим Quan Thanh Temple – даоистки храм датиращ от династията Лу,както и един от четирите храма пазители на Ханой, след това ще посетим Tran Quoc Pagoda – най старата пагода във Виетнам.Следобед ще посетим Храма на литературата и Quoc Ту Giam-известен като първия университет във Виетнам построен през 1070 г След това ще посетим езерото Hoan Kiem – считано за най красивото езеро във Виетнам и храма Ngoc Son построен през 19 в Ще обядваме.Следобед ще се настаним в хотел  Hanoi La Siesta 4* Вечерта ще се насладим на водно куклено шоу преди вечерята ни в местен ресторант.

3 ден  ХАНОЙ – залива ХАЛОНГ

След закуска отпътуване за  залива Халонг.Пътуването до залива е приблизително 3 ч и пътят минава покрай множество оризови полета и селца.

Около обяд пристигане в Халонг и настаняване на борда на традиционнен кораб – джонка.Обяд на борда включващт  пресни морски дарове.Следобед ще  посетим пещерата Luon.По късно ще имаме възможността да  плуваме в изумрудените води на залива Халонг,а вечерта да наблюдаваме залеза от борда докато вечеряме. Нощувка на борда на традиционния кораб. Ha Long Calypso Cruise

4 ден  ХАНОЙ – ХОЙ АН

Ще се събудим  с прясно кафе еспресо – известеното във Виетнам „Trung Nguyen“ и ще се насладим на изгрева на слънцето по време на закуска.По време на круиза ще видим множеството пещери и скали с причудливи форми. След като обядваме отново на борда ще напуснем кораба и ще се отправим обратно към Ханой.Трансфер до летището и полет за Да Нанг Пристигане трансфер и настаняване в хотел Citadines Pearl Hoi An 5*  нощувка .

5 ден  ХОЙ АН

Закуска.Свободно време за плаж или по желание екскурзия до Хю- старата столица на Виетнам..

След закуска, ще отпътуваме за град Хю и ще вземем лодка за круиз по река Хуонг Гианг до седем  етажната Thien Mu Пагода на брега на реката.Сдед това ще разгледаме Мавзолея на Император Мин Манго двореца и Цитаделата. По късно ще посетим старият Императорски град включващт множество дворци,храмове и музеи.Следобед ще се отправим към Hoian през прохода Хай Ван известен с мраморните си планини и ще минем през Дананг. Ще пристигнем привечер в Хой Ан за вечеря.Настаняване и нощувка в Хой Ан.

6 ден ХОЙ АН

Закуска.Време за плаж или по желание разглеждане на Хой Ан.

През 1999 г Хой Ан е включен в защита на кутурното наследство на ЮНЕСКО. В градът се заселват първите западни търговци през 16 век и той става един от най големите търговски центрове на страните от Югоизточна Азия.Ще посетим античния град с тесни улички и едноетажни къщи чиято архитектура е останала непокътната.Всички сгради са построени от редки видове дърво и са украсени с дърворезба като дантела.Ще посетим Японския покрит мост една от основните забележителности от 16 век.Също така ще имаме свободно време на местния пазар известен с уникалният си порцелан и коприна.Нощувка.

7 ден ХОЙ АН

Закуска.Време за плаж или целодневен тур до Златният мост с впечатляваща архитектура ,като ще се изкачим с кабинков лифт от който ще имаме изумителни гледки.Ще обядваме и ще се върнем за нощувка .

8 ден  и 9 ден ХОЙ АН

Закуска.Свобоно време. По желание :екскурзия до My Son ( комплекс от 4в-14 в с храмове на Шива ) и Мраморната планина с обяд – 55 $ .Нощувка.

10 ден  ХОЙ АН – ХО ШИ МИН

Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет за Хо Ши Мин. Разглеждане на града – Операта, Кметството,Катедралата Нотр Дам,централният площад и Двореца на обединението. Настаняване в хотел The Odys Boutique hotel.Вечеря. Нощувка .

11 ден ХО ШИ МИН

Закуска.Днес ще се отправим към делтата на река Меконг на около 2 ч от Хо Ши Мин. Ще се разходим с кораб по реката и ще спрем за разходка на малък остров.Ще посетим местно село,където ще пием местен чай с мед и плодове и ще чуем от местните жетели истории за живота им.Ще продължим пътуването си по реката с плоскодънна лодка( paddled)по тесните зелени канали на реката.Ще обядваме на остров и ще посетим фабрика за кокосови бонбони. При вечер ще се върнем в Хо Ши Мин за нощувка.

12 ден  ХО ШИ МИН – СОФИЯ

Закуска. Свободно време за покупки.Трансфер до летището и полет за за София през Доха в 21.10 ч

13 ден  СОФИЯ

Пристигане на летище София в 11.50 ч

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВЛКЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

– Всички турове и трансфери по програмата във Виетнам

– 10 нощувки в двойна стая със закуски в хотели описани в програмата или подобни от избраната категория по маршрута във Виетнам;

– Входни билети за всички посещавани обекти по програмата;

– Включеното в програмата изхранване: 10 закуски, 4 обяда и 2 вечери в местни ресторанти

– Самолетни билети:

София  – Ханой

Ханой –  Да Нанг

Да Нанг – Хо Ши Мин

Хо Ши Мин – София

-водач от фирмата при минимум 10 туриста

– Медицинска застраховка с лимит на покритие 10000 евро

Доплащане за единично настаняване 650 лв !

 Пакетните цени НЕ ВКЛЮЧВАТ

Такса за издаване на Виетнамска Виза – 10 $ ;

Виза за Виетнам – 25 $ – заплаща се на летище при пристигане;

Целодневнен тур до Хю с обяд – 60 $

Полудневен тур Хой Ан – 40 $

Целодневен тур до Златния мост  с обяд – 80 $

 Бакшиш за екскурзоводско обслужване – 30 $