ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
ЯНУАРИ, 2021
ФЕВРУАРИ, 2021
МАРТ, 2021
АПРИЛ, 2021
МАЙ, 2021
ЮНИ, 2021
ЮЛИ, 2021
АВГУСТ, 2021
СЕПТЕМВРИ, 2021
ОКТОМВРИ, 2021
НОЕМВРИ, 2021
ДЕКЕМВРИ, 2021

Великден

ВЕЛИКДЕН на остров Корфу
ALL INCLUSIVE в Dassia Holiday Club 3*
4 Дни / 3 Нощувки
 ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция

Единствен по рода си и незабравим...

 С включена безплатна застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ

  5 дни / 3 нощувки – автобусна екскурзия

  

Dassia Holiday Club 3* Standard    https://dassiaholidayclub.com/   Само на 11 км. от столицата на острова, Уютна територия, комфортни стаи, басейн, интернет, ресторант, барове, качествено обслужване.

Цените в таблицата по–долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база ALL INCLUSIVE с включени 2 екскурзии и 2 трансфера до столицата, празничен Великденски обяд с жива музика, за резервации по ранни записвания до 01.12.2020 г.

 

2021

Човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

1–во дете от 2 – 11,99 г.  с 2 възр.

2–ро дете от 2 – 11,99 г. с 2 възр.

29.04 – 03.05

438

645

410

390

390

 Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

-       Транспорт с лицензиран комфортен автобус;

-       Фериботни такси и билети;

-       3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в Dassia Holiday Club 3*;

-       Великденски празничен обяд с традиционни ястия, супа Магерица, агнешко и жива музика;

-       Бонус: трансфер до столицата на острова за посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;

-       Полудневна екскурзия – пешеходна обиколка в центъра на столицата на острова и двореца на Сиси – Ахилион с местен лицензиран екскурзовод;

-       Бонус: трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия в събота вечер;

-       Полудневна екскурзия до Палеокастрица;

-       Представител на туроператора с български език за целия престой;

-       Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;

-       Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ.

-       Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лева на човек от ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП.

 Цената не включва:

-        Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;

-        Такса престой в Гърция (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел – 0.50 евро на стая на ден в хотел 2*, 1.50 евро на стая на ден в хотел 3*, 3 евро на стая на ден в хотел 4* и 4 евро на стая на ден в хотел 5*;

-        Входни такси за посещаваните обекти: входна такса за двореца Ахилион (6 евро), входна такса за Старата крепост (6 евро);

-        Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;

-        В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

-        Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка Отмяна на пътуване (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лева е 8,00 лева от страна на индивидуален клиент от ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП.

 Други:

·         Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване;

·         Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек;

·         Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 150 лева;

·         Всички деца ползват седалка в автобуса.

 Трансфери с автобус и ферибот:

 София – остров Корфу / ден четвъртък 29.04.2021

София – Игуменица: тръгване с автобус от София – 21:00 ч./пристигане на пристанището в Игуменица около 06:00 ч. –07:00 ч./

Игуменица – Корфу: трансфер с ферибот с продължителност около 2 часа.

Пристанище Корфу – хотел на Корфу: трансфер между 20 и 40 минути, в зависимост от избрания хотел.

 Остров Корфу – София / ден понеделник 03.05.2021

Хотел на Корфу – пристанище Корфу: трансфер между 20 и 40 минути, в зависимост от избрания хотел. Тръгване от хотела в 09:00 ч. – 10:00 ч.

Корфу – Игуменица: трансфер с ферибот с продължителност около 2 часа.

Игуменица – София: тръгване с автобус от Игуменица – 13:00 ч./пристигане в София около 22:00 ч. – 23:00 ч./

 Резервации:

Авансово плащане: 350 лева/човек при подписване на договора.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

 ВАЖНО:

1.     Минимален брой туристи: 40 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

2.     Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

3.     Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

4.     Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валидна лична карта или валиден международен паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

5.     Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

6.     Туроператора е със сключена застраховка Отговорност на туроператора чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2019 г. до 07.09.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).

7.     Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.

 

ВАЖНО:

Трансфер до плажа няма да се осъществява, поради COVID–19.

Гръцка вечер няма да бъде провеждана, поради COVID–19.

Забавните мероприятия ще бъдат организирани единствено от персонала или гости на хотела.

  ПРОГРАМА

 Ден 1 Отпътуване в 21:00 ч. от София (автогара Сердика / трафик маркет) за Гърция по маршрут София–Кулата–Солун–Вериа–Козани–Янина–Игуменица (630 км./около 8–9 часа). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.

 Ден 2 Пристигане в Игуменица сутринта. Трансфер с ферибот (около 2 часа) до Корфу, най–посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност, християнски храмове от времето на Византийската империя и Венецианска архитектура. Трансфер до избрания хотел и настаняване (по възможност веднага). Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка

 Ден 3 Ранна закуска. Свободен ден или по желание в 08:00 ч. – трансфер (включена в цената)  до едноименната столица на острова – гр. Керкира с цел включване към Великденските празненства*. След церемониалните празнични шествия в 11 ч. започват да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град.

Връщане в хотела за обяд.

Полудневна екскурзия (включена в цената) – пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод в центъра на гр. Корфу. Разглеждат се площад Спианада– сърцето на града и най–големият площад на Балканите; галерията с арките Листон–едно от най–романтичните кътчета на града, копие на парижката улица Риволи; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът Св.св. Георги и Михаил, където днес се помещават Музеят на азиатското изкуство; църквата Св. Спиридон– закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада.

Посещение на двореца Ахилион– лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата (заплаща се допълнително входен билет 6 евро).

Връщане в хотела. Вечеря.

По желание – след вечеря в 22:00 ч. – трансфер (включен в цената) до столицата на острова за празничната Великденска литургия. Връщане в хотела – около 02:00 ч. след полунощ.

Нощувка.

 Ден 4 Закуска. По желание – полудневна екскурзия (включена в цената) до Палеокастрица – един от най–оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира Пиги(извор) построен през 1225 г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Връщане в хотела.

Празничен традиционен Великденски обяд (включен в цената) с жива музика, печено агнешко и супа Магерица.

Свободно време. Нощувка.

 Ден 5 Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София (автогара Сердика/трафик маркет) късно вечерта.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Допълнителни Екскурзии

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11,99 г.

Трансфер до столицата на острова за включване във Великденските празненстна в събота сутрин

Трансфер

Включен в цената

Столицата на острова – гр. Керкира

Полудневна

Включена в цената

Палеокастрица

Полудневна

Включена в цената

Трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия

Трансфер

Включен в цената

  ТРАНСФЕР ДО СТОЛИЦАТА НА ОСТРОВА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНЕНСТВА В СЪБОТА – СУТРИН

Включен в цената

В 08.00 ч. – трансфер до едноименната столица на острова – гр. Керкира с цел включване във Великденските празненства. След церемониалните празнични шествия в 11 ч. започват да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град. Връщане в хотела за обяд.

 Включено в цената: трансфер, посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин, екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 СТОЛИЦАТА НА ОСТРОВА – ГР. КЕРКИРА

Включена в цената

Следобед – полудневна екскурзия до едноименната столица на острова – гр. Керкира с

пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод и разглеждане на: площад Спианада–сърцето на града и най–големият площад на Балканите; галерията с арките Листон–едно от най–романтичните кътчета на града, копие на парижката улица Риволи; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът Св.св. Георги и Михаил, където днес се помещават Музеят на азиатското изкуство; църквата Св. Спиридон– закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада.

 Посещение на двореца Ахилион – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил – любимият герой на императрицата (заплаща се допълнително входен билет 6 евро).

Връщане в хотела за вечеря.

 Включено в цената: трансфер, пешеходна обиколка на стария град с местен лицензиран екскурзовод и посещение на двореца Ахилион.

Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса за двореца Ахилион.

 ПАЛЕОКАСТРИЦА

Включена в цената

След закуска – полудневна екскурзия до Палеокастрица – един от най–оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира Пиги (извор) построен през 1225 г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Връщане в хотела за обяд.

 Включено в цената: трансфер, екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: разходи от личен характер.

  ТРАНСФЕР ДО СТОЛИЦАТА НА ОСТРОВА ЗА ПРАЗНИЧНАТА ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ

Включен в цената

След вечерята в 22.00 ч. – трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия. Връщане в хотела – около 02.00 ч. след полунощ.

 Включено в цената: трансфер, екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 Условия за прекратяване на договор

 ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка,  ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

 ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ  дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристически пакет включително

 
РЕЗЕРВАЦИЯ