ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
МАРТ, 2019
АПРИЛ, 2019
МАЙ, 2019
ЮНИ, 2019
ЮЛИ, 2019
АВГУСТ, 2019
СЕПТЕМВРИ, 2019
ОКТОМВРИ, 2019
НОЕМВРИ, 2019
ДЕКЕМВРИ, 2019
ЯНУАРИ, 2020
ФЕВРУАРИ, 2020

Великден

ВЕЛИКДЕН в Неа Анхеало /до Волос/
София-Солун-Лариса-Волос-Неа Анхилеао-София
4 Дни / 3 Нощувки

ВЕЛИКДЕН в  Неа Анхеало

Курортът Неа Анхеало се намира на 18 км. от гр. Волос, в югозападната част на залива Пагаситикос.Построен е върху руините на древния град Пирасос – пристанище на известния в древността град Тебес, споменат дори от Омир в „Илиада“. Днешният град е създаден през 1906 г. от гръцки преселници от Поморие и дори в центъра се намира малка църква – прототип на тази в Поморие.

Пилион– планината над Волос, която образува п-ов между залива Пагаситикос и Егейско море; наричана от Омир „Лятната резиденция на Олимпийските Богове“. Тя е и родината на Кентаврите.

ПРОГРАМА

1 ДЕН 26/04/19: Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3* следобяд . Свободно време. * По желание посещение на фабрика за производство на ципуро и вино. На място ще се разгледа технологията за производство на ципуро – гръцката национална алкохолна напитка, която е така характерна за този регион. Вечеря / според традицията безмесна на Разпети Петък / с включено вино. Нощувка.

2 ДЕН 27/04/19:Закуска.Свободен ден или по *желание екскурзия планината Пилион – селищата Макреница и Портаря и разглеждане на гр. Волос. Прибиране обратно в хотела късния следобяд. Почивка. Към 23:00 часа посещение на църква за Празнична Великденска Литургия. Великденска Вечеря в ресторанта на хотела / след 00:00 часа / с традиционните козунаци, яйца и супа „магерица“ и включено вино.  Нощувка.

3 ДЕН 28/04/19:Закуска. ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!Свободно време или дейно участие в приготовлението на обяда – пред хотела под съпровода на музика се пекат агнета на шиш и се приготвят традиционните „кукуреци“. Празничен Великденски обяд с агнешки чевермета, „кукуреци“, музика, вино и ципуро.Великден е дълбоко почитан празник в Гърция и на този ден почти нищо не работи, няма и много отворени таверни -  предвидена е вечеря отново в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: 29/04/19:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева

ЕВ ЦЕНА

Редовна Цена

Цена на човек в двойна стая

339.00 лв.

359.00 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

339.00 лв.

359.00 лв.

Дете 0-5.99 г. с двама възрастни в стая

110.00 лв.

110.00 лв.

Дете 6-11.99 г. с двама възрастни в стая

210.00 лв.

220.00 лв.

Доплащане за единична стая

80.00 лв.

80.00 лв.

 ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ са валидни при резервации направени до 28/02/2018 и 50% предплатен пакет !

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ü       Транспорт с комфортен автобус;

ü       3 нощувки със закуски и 3 вечери / едната Великденска / наблок масав хотел- Tokalis 3* с включено вино - www.tokalishotel.com;

ü       ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД – с включено вино и ципуро;

ü       Еднократно ползване на сауна и хамам по време на престоя в хотела;

ü       WI-FI в хотела;

ü       Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София/ лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

ü       Посещение на фабрика за производство на ципуро и вино;

ü       Пътни, входни и магистрални такси;

ü       Водач през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Ø     Екскурзия до Пилион и гр. Волос - 20 €, деца до 11.99 г. – 15 €;

Ø     Разходи от личен характер;

 За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!

 

 

Макреница – „Балкона“ на Пилион. Много добре запазено традиционно селище с уникална архитектура - стъпаловидно разположени къщи с каменни покриви, тесни калдъръмени улички, извори с кристално чиста вода и прекрасна гледка към гр. Волос и залива Пагаситикос.

Портаря– в миналото най-важното от всички 24 селища на Пилион, днес то е лицето й. Някои от неокласическите сгради са запазени и преобразувани в хотели. Трябва да се посети и параклиса на Богородица Портаря – от където идва и името на селището.

Волос – центърът на Гърция. Град богат на история, силно свързан с митологията, град който се развива изключително динамично днес. С новото си пристанище Тесали, град Волос се явява мост между Средния Изток и Азия, а с красотата си – предизвикателна туристическа дестинация за круизни кораби. Волос е столица на третата по големина област в Гърция  и седалище на Университета на област Тесалия. През цялата година тук се провеждат много културни и спортни събития. Именно от Волос тръгва митичния кораб „Арго“ с Язон и Аргонавтите в търсене на Златното руно. Ето защо този кораб е емблемата на града и той е напълно пресъздаден в периода от август 2004 до лятото на 2007 г., като са спазени всички описани в древността технологии.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност. За деца под 18 годиниНотариално заверена декларация,  – оригинал + 1 копие + паспортнадетето. 

За Република Гърция нямавизови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 работни дни преди датата на отпътуване /

Туроператорът е сключил застраховка “ОтговорностнаТуроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователнаполица  № № 03700100001714. Туроператорът препоръчва сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване"по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, 

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размерна 4.00 лв. за целия престой

Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка в размер на 8.00 лева за целия престой

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. 

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА:Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

 

 
РЕЗЕРВАЦИЯ