ПРАЗНИЦИ
ЕКСКУРЗИИ
УИКЕНДИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
ДЕКЕМВРИ, 2019
ЯНУАРИ, 2020
ФЕВРУАРИ, 2020
МАРТ, 2020
АПРИЛ, 2020
МАЙ, 2020
ЮНИ, 2020
ЮЛИ, 2020
АВГУСТ, 2020
СЕПТЕМВРИ, 2020
ОКТОМВРИ, 2020
НОЕМВРИ, 2020

Коледа и Нова година

НОВА ГОДИНА в Истанбул
хотел 3*/Decor, Yuksel или подобен/ , х-л Zurich 4* , х-л Eresin Topkapi 5*
5 Дни / 3 Нощувки
 НОВА ГОДИНА 2020 В ИСТАНБУЛ

 София - Истанбул - София

28.12.19. - 01.01.20.

5 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски

1-ви ден: София - Истанбул - София
Отпътуване от София от пл. Ал. Невски и ул. Оборище в 20.00 ч; Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в избрания хотел (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Пешеходна обиколка на историческият център на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: – Истанбулският университет, площад Баязид, Капалъ чаршъ, Колоната с обръчите –Чеберлиташ, площад „Хиподрума” с трите обелиска, Синята джамия (само отвън), византийската базилика „Св. София” (само отвън). Връщане в хотела. Свободно време или по желание /срещу доплащане/ посещение с екскурзовод на български език на най-голямото подземно водохранилище на Константинопол „Йеребатан“ с вместимост 80000 куб. вода. По желание /срещу доплащане/ посещение навизантийската базилика "Св. София"с екскурзовод на български език - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.

Връщане в хотела. Свободно време.

След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. По желание (срещу доплащане при мин 15 човека) посещение на Миниатюрк - музей на открито с макети на най-известните забележителности в Турция. Свободно време.

След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане ) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

Връщане в хотела. Свободно време.

20.00 ч. - ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ.

5-ти ден: Закуска. Около 10.30 ч. отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

 

ХОТЕЛ ДЕКОР 3*, ЮКСЕЛ 3* ИЛИ ПОДОБЕН

цени:

възрастен в двойна сатя  -249. лв

възрастен в единична стая -  305 лв.

дете до 11.99 г с 2-ма възрастни  - 224 лв.

 

ХОТЕЛ ЦЮРИХ 4*

цени:

възрастен в двойна сатя  -375. лв

възрастен в единична стая -  455 лв.

 

дете до 11.99 г с 2-ма възрастни  - 350 лв.


ХОТЕЛ ERESIN TOPKAPI 5*

цени:

възрастен в двойна сатя  - 398. лв

възрастен в единична стая -  605 лв.

дете до 11.99 г с 2-ма възрастни  - 373 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Транспорт с автобус 3*;

3 нощувки със закуски в хотел по избор: х-л 3*/DecorYuksel или подобен/ , х-л Zurich 4* или х-л Eresin Topkapi 5*

Пътни такси;

Медицинска застраховка на ЗК Армеец с покритие 5000 € за лица до 69 г.; за лица над 70 г. до 79г. има 6 лв. задължително доплащане;

Водач от туристическата агенция

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Празнична Новогодишна Вечеря:

- в ресторант Гар мюзик хол – 139лв./ за деца до 4,99 г. безплатно, за деца до 11,99 г. – 95 лв.

или

- в ресторанта на хотел Zurich 4* – 140 лв. /за деца до 4,99 г. безплатно, за деца до 11,99 г. – 100 лв./

- в ресторанта на хотелEresin Topkapi 5* – 137 лв. /за деца до 4,99 г. безплатно, за деца до 9,99 г. – 117 лв./

*Забележка:

При настаняване в хотел 3* Новогодишна вечеря е в ресторант Гар Мюзик Хол

При настаняване вхотел Zurich 4* задължително се доплаща новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Цюрих

При настаняване в хотел Eresin Topkapi 5* Новогодишна вечеря е в ресторантa на хотела или Новогодишна вечеря в ресторант Гар Мюзик Хол

Разходка с корабче по Босфора - 17 eвро;

Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод – 10евро;

Посещение на водохранилището Йеребатан с екскурзовод на български език – 15 евро;

Посещение на Света София с екскурзовод на български език – 20 евро;

Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допълнително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€ + 75 ТЛ за Аквариума;

Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро,

Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер).

Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро;

Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро;

Посещение на Миниатюрк – 15 евро /трансфер и входна такса за Миниатюрк/;

*ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
РЕЗЕРВАЦИЯ