ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
ЯНУАРИ, 2020
ФЕВРУАРИ, 2020
МАРТ, 2020
АПРИЛ, 2020
МАЙ, 2020
ЮНИ, 2020
ЮЛИ, 2020
АВГУСТ, 2020
СЕПТЕМВРИ, 2020
ОКТОМВРИ, 2020
НОЕМВРИ, 2020
ДЕКЕМВРИ, 2020

Турция

Почивка в Кушадасъ + круиз с 4 нощувкина круизен кораб CELESTYAL OLYMPIA
всеки петък от 24.04 до 09.10.2020
10 Дни / 7 Нощувки
 Почивка в Кушадасъ + круиз с 4 нощувки на круизен кораб CELESTYAL OLYMPIA

Продължителност:  10 дни / 7 нощувки
 

Дати на отпътуване: 24.04.2020 г.  01.05.2020 г.  08.05.2020 г.  15.05.2020 г.  22.05.2020 г.  29.05.2020 г.  05.06.2020 г.  12.06.2020 г.  19.06.2020 г.  26.06.2020 г.  03.07.2020 г.  10.07.2020 г.  17.07.2020 г.  24.07.2020 г.  31.07.2020 г.  07.08.2020 г.  14.08.2020 г.  21.08.2020 г.  28.08.2020 г.  04.09.2020 г.  11.09.2020 г.  18.09.2020 г.  25.09.2020 г.  02.10.2020 г.  09.10.2020 г.  Тази вълнуваща почивка по земя и вода е подходяща за пътешественици, жадни за нови усещания и приключения, сред комфорта и лукса на модерни хотели и луксозни яхти. Изключително преживяване, съчетаващо в себе си престой в един от най-предпочитаните турски курорти – Кушадасъ, и плаване с красивия кораб CELESTYAL OLYMPIA сред лазурните води на южното море. Ще имате възможност да обиколите легендарните гръцки острови, както и да посетите някои от най-заинтригуващите забележителности на Турция в околностите на Кушадасъ. Това е пътешествие, за което ще разказвате дълго.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от съответния град към Кушадасъ, Турция.

ВТОРИ ДЕН
Пристигане в Кушадасъ и настаняване в хотел по избор.

ТРЕТИ ДЕН

Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии, предлагани и заплащани на място в Кушадасъ.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии, предлагани и заплащани на място в Кушадасъ.

ПЕТИ ДЕН
Напускане на хотела. Трансфер до пристанището на Кушадасъ. Качване на борда на кораба. В 13:00 ч. – отплаване.
В 17:00 ч. акостираме край най-малкия от Додеканезките острови - Патмос. Възможност за допълнителна брегова екскурзия на острова.
Големият едва 28 кв. м остров принадлежи към група от дванайсет гръцки острова, известни още като Южни Споради. Известен е с това, че около 95-та година тук за две години е бил заточен Йоан Богослов, който на това място написал две от основните части на Новия Завет – „Евангелие от Йоан” и „Откровение”. Това е станало в Свещената пещера, която се намира в центъра на манастира „Апокалипсис”. На най-високата точка на острова се намира манастира „Св. Йоан Богослов” с богата библиотека и забележителни дърворезби и скулптури.
Отплаване в 21:30 ч.

ШЕСТИ ДЕН
Остров Родос, престой от 07:00 до 18:00 часа. Корабът акостира на самото пристанище срещу стария град. Възможност за допълнителна брегова екскурзия.

Брегови екскурзии на Родос:

1. "Средновековна обиколка - Линдос и Цитаделата на рицарите."
(Цената е включена в пакетната цена на програмата)

Остров Родос се намира в Егейско море и е най-големият от групата на Додеканезките острови на Гърция. Има форма на острие на стрела. Островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света, представляващ гигантска статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, съборена от земетресение през 226 г. Линдос е привлекателно градче, с боядисани изцяло в бяло къщи, построени в скалите на хълма, самият той увенчан с Цитаделата. Векове на културата и слой след слой на древни цивилизации очакват да бъдат открити по време на нашата автобусна обиколка през впечатляващия Линдос и внушаващия благоговение Акропол. Ще последваме стъпките на героите, като се разходим заедно с рицарите из Цитаделата в сърцето на стария Родос. Седемте ложи на Ордена, които все още носят оригиналните си гербове, а дворецът на Великия Учител си заслужава името. Ще бъдете възхитени от внушителната готическа архитектура на крепостта, която ще ви пренесе в очарователната атмосфера на рицарското време. Нашата разходка из Родос приключва със свободно време за всеки, който иска да разшири спомените си от острова.
Нашата обиколка започва с Акропола Линдос, на 55 км (40 мили) от град Родос, за да разгледате храма на Атина, построен през 300 г. пр.н.е. Обратно в стария град на Родос, вие ще преминете през D’Amboise Gate по протежение на напълно запазената Улицата на рицарите.

2. "Средновековен тур – църквата „Филеримос” и Цитаделата на рицарите”
Цена: 74 евро на човек

Полудневна пешеходна обиколка на Родос, по време на която ще разгледаме средновековното минало на града и завладяващата история на рицарите хоспиталиери на св. Йоан. Цитаделата, един от най-добре запазените средновековни градове в Европа и домът на рицарите на св. Йоан, ще ви даде поглед към ежедневието и предизвикателствата на средновековния Родос. Построен през XIVвек, на върха на руините на цитадела от VII век, дворецът е красиво запазен като ключова характеристика на Стария град на Родос, включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще завършим пешеходната си обиколка със свободно време в Стария град на Родос, като ще имате възможност да се насладите на прекрасния град, да направите повече снимки или да намерите най-хубавите сувенири за подарък от магическия Родос.

Отплаване към остров Крит.

СЕДМИ ДЕН
Остров Крит, престой от 07:00 до 12:00 часа. Остров Крит е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море. Възможност за допълнителна брегова екскурзия.

Брегови екскурзии о-в Крит

1. „Разходка из провинцията на Крит и запознаване с неговия бит”
Цена: 74 евро на човек

Започваме нашата обиколка с автобус от пристанището на Ираклион, покрай крепостта Кулес, охранявана от нейните венециански лъвове и продължаваме отвъд границите на града на панорамна обиколка към Пеза - винената долина на Крит. Над 20% от гръцкото винопроизводство произхожда от целунатия от слънцето остров Крит, а 70% от критското вино се прави в долината Пеза. Нашата обиколка ще ви впечатли с красиви гледки на провинцията на острова и нейните 4000-годишни лозя. Пристигаме в Стиронас, малко традиционно критско село, разположено на надморска височина от 550 м. Ще посетим ботаническа градина, в която се намират множество ароматни билки и лечебни растения, родени в планините на Крит, ще ви бъдат разкрити някои от тайните на критската кухня и ще ви поглезят с всякакви аромати. Нашата финална и празнична спирка ще бъде в традиционната Raki distiller of Stironas, където нашият домакин ще ви посрещне с чисто критско вино, произведено и съхранено в избата му и ще сподели с вас тайното изкуство на винопроизводството и бутилирането. Следвайки критското гостоприемство, ще бъдем поканени да опитаме традиционна критска храна с всички най-добри натурални продукти, докато група фолклорни танцьори ще ви накарат да се почувствате като у дома си.

2. „Венецианският Ираклион и Археологическият музей”
Цена: 67 евро на човек

Венецианското влияние в Ираклион е обогатило града с красиви архитектурни структури и постройки, които все още са запазени и показват неговата богата история. Нашата автобусна обиколка ще ви потопи във венецианското наследство на Ираклион и древната слава на Крит, а също така ще ви даде достатъчно свободно време за разходка из центъра на стария град на Ираклион, за да си купите сувенири или да се насладите на освежаващи напитки в местно кафене. Ще стигнем до гордата крепост Кулес (венецианската крепост, която доминира над пристанището) и ще продължим към зашеметяващата венецианска лоджия, административния център на острова от XVII век. Майсторски преплетените дорийски и йонийски архитектурни детайли на фасадата са образец на изисканата венецианска архитектура и подчертават значението на Ираклион в рамките на Венецианската република. Ще продължим към фонтана Морозини, друг шедьовър на града и ще видим църквата „Свети Тит”, посветена на апостол Тит, проповядвал християнството на острова през I век. Ще посетим Археологическия музей на Ираклион, един от най-добрите музеи на гръцката история и изкуство. Основан през 1883 г., в музея оживяват над 5 500 години гръцка и римска история. Сред безценните артефакти са изключителни находки от двореца Кносос, включително древните бижута, ежедневните предмети, религиозните артефакти и невероятната глава на бика.

3. „Минойнският дворец на Кносос - първата европейска цивилизация”
(Цената е включена в пакетната цена на програмата)

Докато се впускаме в невероятния открит музей на двореца Кносос, нашето автобусно пътешествие ще ви отведе по гордото венецианско наследство на Ираклион - крепостта "Кулес" (крепостта с изглед към пристанището на Ираклион), венецианската лоджия (административен и социален център от XVII век), хармоничния фонтан "Морозини" и църквата "Свети Тит". Ако решите да изследвате двореца Кносос, считан за най-стария в Европа, то вие ще влезете в невероятния свят на легендарната Минойска цивилизация. Дългите и криволичещи улици на древния град на Крит постепенно показват забележителното изкуство, архитектура и ежедневието на минойския народ. Вдъхнете хилядолетия от историята и си представете легендите за Дедал, Тезей и Минотавъра, които оживяват в забележителната зала на Кралската гвардия и двойните оси, царската камара или апартамента на кралицата. Насладете се на свободното време, за да се възхитите на красотата и уникалността на най-големия град в Крит (и четвъртият в Гърция). Градът е изпълнен с богатство от музеи, които задоволяват всеки вкус, пълен е с оживени кафенета и елегантни магазини, тук е и впечатляващото укрепено пристанище, огромните арки и арсенали. Древният град Кносос, един от най-известните археологически обекти в цялото Егейско море, показва очарователна представа за сложната Минойска цивилизация. Вижте тронната зала, фреската на принца на лилиите, внушителната голяма стълбищна клетка. Екскурзията също включва спирка в Ираклион за кратка разходка из историческия център, преди да се върнем на кораба.

Отплаване към о-в Санторини. Престой от 16:30 до 21:30 ч.
Най-големият град на острова е Фира (Тера), разположен на ръба на кратера и предлага чудесна гледка към вулкана. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но по време на катастрофално вулканично изригване през 1400 г. пр.н.е. централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (калдера), който се запълнил с вода.
Възможност за допълнителна брегова екскурзия на острова.

Брегови екскурзии на о-в Санторини:

1. „Поразителното село Оия, кацнало на ръба на калдерата”
Цена: 74 евро на човек

Нашата обиколка до скъпоценния камък на Санторини, село Оия, е пътуване през красивия като картина свят на острова, където царуват романтиката и красотата. За да открием второто по големина село, ще преминем през живописните селца Фиростефани и Имеровигли. Нашата обиколка ще продължи до калдерата на Санторини, която предлага спиращи дъха гледки. Когато пристигнем в Оия, ще преминем през блестящите бели улици на селото, през красив лабиринт от магазини, кафенета, художествени галерии и хотели, хармонично изградени в неповторимия цикладски стил. Ще имате свободно време да се насладите на една от най-известните и обичани световни картини - да снимате вдъхновяваща природа, да пазарувате изящни бижута или просто да се отпуснете и усетите красотата на Санторини. Насочете се нагоре по черната вулканична скала и отидете до Оия, кацнало на самия край на калдерата. Това красиво малко селце има стилни магазини и ресторанти и може би най-добрия изглед от Санторини. Не на последно място сред забележителностите са известните варовикови църкви с небесносините си куполи, а Егейско море е блестящо в далечината.

2. „Круиз до островите на Санторини и вулкана”
Цена: 69 евро на човек

Нашето полудневно пътуване с лодка ще ви отведе на едно уникално пътешествие около един от най-сниманите пейзажи в света - остров Санторини. Обиколката с лодка ще ви позволи да откриете този невероятно романтичен остров от уникална перспектива, да се доближите и да се запознаете с грубия вулканичен силует на Санторини. Ще минем покрай Палеа и Неа Камени, два необитаеми и изцяло вулканични острова в архипелага Санторини. Тези острови от черна лава, представляват удивителен пейзаж, силно оформен от мощното вулканично изригване от около 1600 г. пр. Хр., което създава сегашната природа на Санторини. Обиколката ни на Санторини ще приключи с посещение на горещите извори Палеа Камени, където лековитите води могат да достигнат до 35 градуса по Целзий. Тук ще имате възможност да плувате до изворите.

4. „Разкопки в село Акротири“
Цена: 74 евро на човек

Добре дошли на полудневната ни разходка „Разкопки в село Акротири“. Акротири се намира в югозападния край на остров Санторини, с накацали по склона къщички. На тази експедиция ще открием древни съкровища, добре запазени от вулканичната пепел при изригването на вулкана. Ще видите деликатни художествени съкровища, включително живи фрески, мебели и съдове, които разказват великолепни истории за древния живот и общество на минойската цивилизация. Ще завършим това пътешествие из изумителната история на Санторини със свободното време в град Акротири, красиво разположен в близост до известния Червен плаж с изглед към югоизточната част на острова.

Отплаване към пристанище Пирея. Тази вечер ще имате невероятното удоволствие да се насладите на прославения залез на Санторини и на светлините на острова.

ОСМИ ДЕН
Атина, престой от 07:00 до 11:30 ч.
Възможност за допълнителна брегова екскурзия в Атина.

Брегови екскурзии Атина

1. „Паметниците на Атина и Акропола”
Цена: 78 евро на човек

Разгледайте най-доброто, което Атина може да предложи в тази полудневна обиколка на историческия център на града. Посетете Акропола, Партенона и много други древни съкровища. Насладете се на свободното си време, за да опознаете криволичещите улици на Плака с неговите очарователни традиционни таверни и магазини за подаръци, продаващи ръчно изработени местни стоки. След това ще се отправим на панорамна автобусна обиколка около най-известните забележителности в Атина. Величественият Акропол с изглед към покривите на Атина е символ на класическата архитектура и бижу в короната на гръцката столица. Ще посетите най-важния археологически обект в града, включително Храма на дорийския орден, посветен на богинята Атина, единственият Партенон, както и други забележителности като Пропилея (порти), Храмът на Ерехтеон и Храмът на Атина. Стадион „Панатенаик”, Националната библиотека, Атинския университет, Университета, Гробницата на незнайния воин, Парламента, площад „Омония” и не на последно място площад „Синтагма”.

2. „Тур из Атина и Новия музей на Акропола”
Цена: 78 евро на човек

Открийте какво се крие в сърцето на богатата история на Гърция и се насладете на интензивността на нейната горда столица в една бърза автобусна обиколка на Атина. Разгледайте метрополиса и някои от най-емблематичните му забележителности, от люлката на съвременните олимпийски игри до оживените площади на града и археологическата съкровищница на Акропола. Панорамната автобусна обиколка ще ви потопи в оживената атмосфера на града, където древното наследство и съвременната култура се смесват безпроблемно, докато карате покрай блестящия стадион "Панатенаик" (дом на първото издание на съвременните Олимпийски игри), вдъхновяващия храм на Зевс и оживените площади „Омония” и „Синтагма”. След това ще посетим фантастичния Музей на Акропола, най-съвременното архитектурно бижу, което разказва очарователните истории за множество безценни артефакти, извлечени от Акропола от 1834 г. досега. Завършете атинската си разходка като разгледате очарователните тесни улички на Плака, където можете да използвате свободното си време, за да пазарувате или да се насладите на чаша фрапе.

Отплаване от пристанище Пирея към остров Миконос.

Остров Миконос, престой от 18:00 до 23:00 часа.
Трансфер на остров Миконос от кораба до центъра на града и обратно (цената на трасфера е включена в пакетната цена на програмата).
Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора. Тук си дават среща специфичната архитектура с множество рибни ресторанти и кафенета, бутици и магазини за сувенири. Посетителят най-напред е поразен от уникалната архитектура на тукашните къщи – изцяло бели, кубични, максимум на два етажа. Тесните улички между тях също са боядисани в бяло. Не пропускайте да видите Малката Венеция – поредица от къщи в типичната островна архитектура, в основите на които се разбиват морските вълни; площад „Алефкандра“ с църквата и рибните ресторанти; вятърните мелници; площад „Триа Пигадиа“ („Трите чучура“); летния амфитеатър; църквата „Парапортиани“ и площада пред старото пристанище.
Отплаване към Кушадасъ.

ДЕВЕТИ ДЕН
В 07:30 ч. акостиране на пристанището на Кушадасъ. Трансфер към мястото за отпътуване към България. Отпътуване към България.

ДЕСЕТИ ДЕН
Пристигане в съответния град в България.Важно: Пакетната цена се препотвърждава към момента на правене на резервацията и зависи от наличността на определения тип каюти!

SENTINUS HOTEL 4*

www.sentinushotels.com

Местоположение Sentinus Hotel е на 80 км от летище Аднан Мендерес, на 6 км от центъра на Кушадасъ, на брега на морето, напълно реновиран през 2012 г.

Настаняване Sentinus Hotel разполага общо със 102 стаи за гости, оборудвани с централен климатик, LCD TV, мини бар (празен), телефон, баня с вана или душ, сешоар, сейф, балкон. Стаите се почистват всеки ден, спалното бельо се сменя три пъти седмично.

Храна и напитки Sentinus Hotel разполага с 1 основен ресторант със закрита и открита секция и 2 а'ла карт ресторанта - мексикански и рибен. На територията на хотела има 4 бара - лоби бар, бар при басейна, снек бар и бар на плажа.

Удобства, спорт и забавления Sentinus Hotel предлага възможности за отдих и развлечения във фитнес център, сауна, турска баня, детска площадка. Предлага възможности за практикуване на водни спортове, тенис на маса, дартс. Wi-Fi интернет е наличен в публичните зони на хотела без заплащане. Хотелът разполага с безплатен частен паркинг.

Плаж Sentinus Hotel се намира на собствен пясъчен плаж. Хотелът разполага също с 2 плувни басейна - 1 за възрастни и 1 детски. Чадъри и шезлонги на плажа и при басейна – безплатно.
Посочените цени са за пълния пакет - транспорт + хотелско настаняване + круиз. 

Дата

База

*

1 възр. в двойна стая

24.04.2020

AI

STANDARD ROOM

1227 лв.

01.05.2020

AI

STANDARD ROOM

1325 лв.

08.05.2020

AI

STANDARD ROOM

1270 лв.

15.05.2020

AI

STANDARD ROOM

1325 лв.

22.05.2020

AI

STANDARD ROOM

1345 лв.

29.05.2020

AI

STANDARD ROOM

1345 лв.

05.06.2020

AI

STANDARD ROOM

1380 лв.

12.06.2020

AI

STANDARD ROOM

1380 лв.

19.06.2020

AI

STANDARD ROOM

1380 лв.

26.06.2020

AI

STANDARD ROOM

1413 лв.

03.07.2020

AI

STANDARD ROOM

1413 лв.

10.07.2020

AI

STANDARD ROOM

1457 лв.

17.07.2020

AI

STANDARD ROOM

1498 лв.

24.07.2020

AI

STANDARD ROOM

1498 лв.

31.07.2020

AI

STANDARD ROOM

1498 лв.

07.08.2020

AI

STANDARD ROOM

1498 лв.

14.08.2020

AI

STANDARD ROOM

1498 лв.

21.08.2020

AI

STANDARD ROOM

1410 лв.

28.08.2020

AI

STANDARD ROOM

1410 лв.

04.09.2020

AI

STANDARD ROOM

1507 лв.

11.09.2020

AI

STANDARD ROOM

1507 лв.

18.09.2020

AI

STANDARD ROOM

1469 лв.

25.09.2020

AI

STANDARD ROOM

1445 лв.

02.10.2020

AI

STANDARD ROOM

1328 лв.

09.10.2020

AI

STANDARD ROOM

1328 лв.ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ

Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;

Всички пътни, гранични и фериботни такси;

3 нощувки в хотел по избор на съответната база на изхранвaне в Кушадасъ;

4 нощувки в двойна вътрешна каюта категория IА на палуби 2 и 3 на кораб CELESTYAL OLYMPIA;

Пристанищни такси;

All inclusive пакет с напитки на борда на кораба CELESTYAL OLYMPIA;

Такса обслужване към персонала;

Следните брегови екскурзии с екскурзовод на английски език:

Родос - Medieval tour - Lindos and the Citadel of the Knights
Ираклион - Minoan Palace of Knossos-1st European Civilization
Трансфер на остров Миконос от кораба до центъра на града и обратно

Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ с лимит на отговорност 10000 евро (за лица над 70 години - доплащане);

SMS известие за часа на отпътуване;

Водач по време на транспорта до и от Кушадасъ;

Обслужване на място от представител на фирмата партньор в Кушадасъ.


ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ

Доплащане за друг вид каюта - с прозорец или балкон;

Допълнителните брегови екскурзии по желание (препоръчително е да се заявят е платят в офиса):

О-в Патмос:
1.Посещение на манастира „Свети Йоан Предтеча” и Пещерата на Апокалипсиса”, цена 67 евро на човек
2. Тур из околностите на Хора и Пещерата на Апокалипсиса”, цена 67 евро на човек
3. Традиционен пир на Патмос, цена 58 евро на човек
О-в Крит:
1. Разходка из провинцията на Крит и запознаване с неговия бит, цена 74 евро на човек
2. "Венецианският Ираклион и Археологическият музей”, цена 67 евро на човек
О-в Санторини:
1. Поразителното село Оия, кацнало на ръба на калдерата”, цена 74 евро на човек
2. Круиз до островите на Санторини и вулкана”, цена 69 евро на човек
3. Разкопки в село Акротири”, цена 74 евро на човек
Атина:
1. Паметниците на Атина и Акропола, цена 78 евро на човек
2. Тур из Атина и Новия музей на Акропола”, цена: 78 евро на човек
О-в Родос:
1. Средновековен тур – църквата „Филеримос” и Цитаделата на рицарите”, цена: 74 евро на човек
Бонус: При записване за екскурзиите: "Посещение на манастира „Свети Йоан Предтеча” и Пещерата на Апокалипсиса на о-в Патмос" + "Поразителното село Оия, кацнало на ръба на калдерата на о-в Санторини", ОБЩАТА цена за двете екскурзии е 120 евро на човек.

Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица над 70 години – на запитване;

Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;

Разходи от личен характер.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА
Celestyal Olympia е малък, но много уютен кораб с дизайн, наподобяващ този на яхтите. Шезлонгите около басейна, ресторантите със Средиземноморски акценти, баровете с музика на живо правят круизната почивка незабравима. Носещ името на най-прочутите и бляскави игри в Древна Гърция - Олимпийските, корабът е символ на егейските дестинации и култура. Ярко сини покриви, перлено бели сгради и вятърни мелници са само малка част от списъка на забележителностите на гръцките острови, които ще можете да посетите с него за 3 или 4 нощувки.
Тонаж 37.584 т. Дължина 215 м. Широчина 28 м. Има 12 палуби и капацитет от 1664 пасажери. За комфорта на туристите се грижи екипаж 540 души. Корабът разполага със 733. Развива скорост от 18 възела (34 км в часа). Построен е през 1982 г. Реновиран е през 2016 г.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

Минимален брой участници за програмата: няма.

Допълнителните брегови екскурзии е препоръчително да се заявят и плащат в офиса при записване.


Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.


МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.


ЗАБЕЛЕЖКА
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100001824, валидна до 24.01.2020 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД

 
РЕЗЕРВАЦИЯ