ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
МАРТ, 2019
АПРИЛ, 2019
МАЙ, 2019
ЮНИ, 2019
ЮЛИ, 2019
АВГУСТ, 2019
СЕПТЕМВРИ, 2019
ОКТОМВРИ, 2019
НОЕМВРИ, 2019
ДЕКЕМВРИ, 2019
ЯНУАРИ, 2020
ФЕВРУАРИ, 2020

Сърбия

ВЕЛИКДЕН в Придунавска Сърбия
София - Димитровград - Зайчар - Майданпек - Лепенски вир - Железни врата - Неготин - София
4 Дни / 3 Нощувки
 ВЕЛИКДЕН в Придунавска Сърбия

4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Димитровград - Зайчар - Майданпек - Лепенски вир - Железни врата - Неготин - София

 

Програма:

1-ви ден /26.04.2019/: Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски”  в 06:30 ч. по маршрут София-Димитровград-Зайчар-Майданпек-Гъмзиград /290 км/. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея. Посещение на  късноримски археологически комплекс, в който  се намират останките от античния дворец  Феликс Ромулиана /ЮНЕСКО/. Изграждането му е поръчано от император Гай Валерий Галерий Максимиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Разглеждане на дворцовия комплекс. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея и свободно време за обяд. Продължаваме за Майданпек и пристигане в хотел „Golden Inn” 3*. Настаняване в хотела. Свободно време за почвка и разходка в града. В 18:00 часа в църквата на Светите апостоли Петър и Павел се отслужва вечерна литургия с изнасяне на плащеницата за Разпети петък, която може да бъде посетена от желаещите.  20,00ч. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
2-ри ден/27.04.2019/: Закуска. Свободно време в хотела за почивка, разходка в Майданпек. ♥ По желание и срещу допълнително заплащане: 9,00 – Посещение с автобуса до хидроцентралата „Джердап 1“-Железни врата, която е измежду четрите най-голямите хидроцентрали в света. Влизане в централата по желание с местен водач. Желаещите да посетят съоръжението е необходимо да заявят посещението предварително и да имат копие от личната карта или да го предоставят на агенцията преди пътуването. Централата е стратегически обект и влизането в нея става организирано и  контролирано.  По пътя се движим покрай река Дунав, през най-красивата и най-голяма клисура в Европа „Джердапска клисура“ -местността Казаните, където е най-голямата речна дълбина на реката около 100 м. Фотопаузи в живопистния каньон. Връщане в хотела. 14,00 ч - 15,00ч – Обяд в хотела ( постен обяд се заявява предварително). Свободно време в хотела за почивка или разходка в град Майданпек. Вечеря в хотела от 20:00 часа (Съгласно обичая в Сърбия се поднасят „мангулица“ - агнешка чорба и сръбска скара)  23,30 ч - 24,00 ч Посещение на църквата за Празничната  Великденска литургия. Всеки гост получава боядисано яйце от управата на хотела непосредствено преди отиването му в църквата. От 24,00 часа Христос Воскресе – празнично веселие в ресторанта на хотела с жива музика.  Нощувка.
 
3–ти  ден /28.04.2019/: Закуска на шведска маса от 07:00 до 09:00 часа. След закуска отпътуване за  посещение на праисторическото археологическо находище в музея „Лепенски Вир“.  Комплексът Лепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Този своеобразен музей на открито се намира в  Националният парк „Джердап“ и природният резерват с разнообразна фауна и флора. Следва посещение на крепостта „Голубачки град“ на Дунав за фотопауза и снимки. Голубачки град е средновековна крепост  по течението на р.Дунав и за първи път се споменава в Унгарските пътеписи през 1335г. През 2012 г. е започнат и завършен проект за възстановяване и консервация на крепостните стени, като е изграден  и модерен информационен център, специални пътеки и тунел, пристанище за големи круизни кораби на реката до крепостта. По целия плавателен път по река Дунав крепостта представлява единствен запазен и възстановен исторически комплекс, който се отличава със своята внушителност и историческо възприятие в рамките на района. 14,00 ч- 15,00ч обяд в хотела.  Свободно време за почивка разходка. Вечеря в ресторанта с жива музика /без напитки/.Нощувка.
 
4-ти ден/29.04.2016/: Закуска на шведска маса. След закуска посещение на най-красивата и извесна „Райкова пещера“- осветената и уредената й за туристи част е 1,4 км. с богати сталактити и сталагмити, множество мостове и канали. Пещерата се намира на около 3 км от град Майданпек, известен с най-голямата разкрита мина за мед,сребро и злато. Обиколка на пещерата с екскурзовод.  Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 
Цена на човек, за пакет, в лева Промоционални цени до 28.02.2019 Цени след 01.03.2019
 На човек в двойна стая и тройна стая 265.00 лева 295.00 лева
Дете от 3 до 12 г. с двама възрастни без ползване на легло 185.00 лева 205.00 лева
Дете от 3 до 12 г. с двама възрастни на допълнително трето легло 220.00 лева 240.00 лева
Доплащане за единично настаняване 50.00 лева 50.00 лева
 
Хотел „Golden Inn“ 3* се намира в центъра на Mайданпек и е заобиколен от зеленина. Разполага с пищна градина с барбекю и детска площадка. А-ла-карт ресторантът и барът на място предлагат традиционни специалитети и интернационална кухня.
Всички стаи в хотела разполагат със сейф, минибар и кабелна телевизия. Самостоятелна баня е с душ или вана, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Всички те са оборудвани с балкон или тераса и безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хотелът предлага безплатни перални услуги и туристическо бюро, както и безплатен паркинг. Магазин за хранителни стоки ще намерите на 15 метра, а до пазара на града може да се стигне само на 150 метра.
Езерото Велики Затон, идеално за риболов и водни спортове, е на 2 километра, а пешеходни възможности са на разположение на 3 километра, на връх Старица.
Майданпек е малък град с население 10 000 жители в Източна Сърбия, намиращ се в планински район. Градът е административен център на Община Майданпек и се намира в Борски окръг. Името на града на български се превежда като Меденпек и произлиза от разработването на медните  находища и множеството мини в района в района. Възникнал като малко миньорско селище града се прочува с добива и производството на благородни метали и по-специално на злато и сребро. Днес част от старите мини са изоставени, въпреки това в града се намират множество златарски ателиета, предлагащи красиви бижута от благородния метал.

В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 
1 евро =  113-117 динара 
1 лев = 57- 59  динара
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Места в автобуса: По реда на записване.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на мероприятията в зависимост от възможностите на сръбските партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по  чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ ъс ЗД „Евроинс“ АД  и номерът на застрахователната полица е: 03700100001658/28.09.2018
TO  препоръчва на своите клиенти да се възползват от възможността на Застраховката„Отказ от пътуване“, която покрива разходите при невъзможност да се проведе пътуването по здравословни или други уважителни причини. Застраховката се изчислява върху цялата сума на пътуването. За информация може да се обадете в офиса на фирмата или на оторизиран задстраховател.
 

 

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки със закуски на шведска маса в хотел „Golden Inn“ 3*http://www.goldeninnhotels.rs/index.php/en
 • 2  вечери на 26.04. и на 28.04.2019 по меню без напитки, в неделя с жива музика/студено прдястие, салата, основно ястие с две гарнитури,хляб, десерт/;
 • 2 обяда по меню /супа или чорба, салата, основно ястие с две гарнитури,хляб, десерт/;
 • Традиционна сръбска Великденска празнична вечеря с жива музика на 27.04.2019 и с безлимитна консумация на напитки;
 • Посещение на музея в Зайчар и археологически комплекс Феликс Ромулиана /без включени входни такси/;
 • Посещение на археологически обект и музей Лепенски вир и крепостта Голубачки град/без включени входни такси/;
 • Посещение на Райковата пещера с местен водач /без включена входна такса/;
 • Медицинска застраховка с асистанс с 2000 евро покритие;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:
 • Посещение на Хидроцентралата Железни врата с влизане в централа с местен водач /без включена входна такса/ – 25 лева;
 • Входните такси на посещаваните обекти /около 1450 динара = на около 25 български лева/;
 • Доплащане за гарантирани първи места, независимо от периода на записване – до 3-та седалка – 30 лева на възрастен и 20 лева на дете до 12 год.
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. -4 лева.
 Входни такси:
 • Музея Зайчар и комплекс Феликс Ромулиана – 450 динара с включена беседа
 • Музея Лепенски вир – 350 динара с включена беседа и филм за обекта, намаление за деца до 7 год.
 • Вход в Райковата пещера с водач – 250 динара /изисква се подходящо облекло и удобни обувки за ходене по хлъзгав терен/
 • Входна такса в хидроцентрала Джердап 1 – 400 динара с екскурзовод /желаещите да влязат в централата е необходимода  да представят предварително в агенцията фотокопие на личната карта/
Допълнителните мероприятия се провеждат при минимум 20 човека.

 
РЕЗЕРВАЦИЯ