ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
МАЙ, 2020
ЮНИ, 2020
ЮЛИ, 2020
АВГУСТ, 2020
СЕПТЕМВРИ, 2020
ОКТОМВРИ, 2020
НОЕМВРИ, 2020
ДЕКЕМВРИ, 2020
ЯНУАРИ, 2021
ФЕВРУАРИ, 2021
МАРТ, 2021
АПРИЛ, 2021

Автобусни

ЮЖНА ИТАЛИЯ
Алберобелло, Матера, Салерно, Амалфи, Равело, Соренто, о-в Капри, Неапол, Помпей и Казерта
7 Дни / 4 Нощувки
   Тук можете да изтеглите програмата формат PDF


Датa на oтпътуване: 13.04.2012

Tуристическа програма:
1 ден: София - Игуменица - Бари (650 км)

Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски” в 07.00 ч. Пътуване по маршрута: София -Кулата - Веерия - Игуменица. Пристигане в Игуменица привечер. Свободно време за вечеря и разходка. Качване на ферибот и отпътуване за Бари (Италия).
2 ден: Бари - Алберобелло - Матера (220 км)
Сутринта акостиране в пристанището на гр. Бари и отпътуване за Алберобелло - първото удивително място от нашето пътуване. Това приказно градче в областта Пулия, запазило автентичния си вид, със своите добре съхранени каменни домове (т.нар. „трули”), използвани и до днес като жилища, а други - превърнати в сувенирни магазинчета и кафенета, кара посетителят да се чувства като в „Царството на приказките”. Пешеходна разходка по живописно криволичещите улички, сред невероятния декор на неговите къщички, с форма, напомняща пчелен кошер. Свободно време и продължаване по маршрута за гр. Матера - друго „магично” място от Южна Италия, разположено в провинция Базиликата. Невероятната архитектура на къщите, издълбани директно в скалата, е причината да повярваме, че едва ли не сме попаднали в епохата на Христа. В този смисъл е достатъчно да отбележим, че селището е послужило за декор на снимките на небезизвестния филм на Мел Гибсън „Страстите Христови”. Посещение на селището. Настаняване в хотел в района на Матера. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Матера - Салерно - Амалфи - Равело - Соренто (220 км)
Закуска. Този ден е посветен на трудно поддаващи се на описание красоти по 40-километровата крайбрежна ивица на Амалфи край Тиренско море. Ще видим градчетата, емблеми за красота: Салерно, Амалфи и Равело, селища с главозамайващи гледки, умело съчетали природа и човешкото творение. Ще се насладим на невероятните пейзажи, разкриващи пред нас стръмни брегове, спускащи се до изумрудено прозрачните морски води. Тук ще опитаме и уханното ледено студено “limonchello” - известен италиански лимонов ликьор, разпространен в тази част на страната. Настаняване в хотел в района на Соренто. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Соренто - Капри
Закуска. Днешният ден е посветен изцяло на Капри - приказно красивият остров, възпят в много песни, реалност за богатите и сбъдната мечта за търсещия красотата и романтиката. Изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто , посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. Разходка из тесните криволичещи улички, малки площадчета и посещение на: Вила Сан Микеле и Анакапри, градините на император Август. При хубаво време - Лазурната пещера, в която поради особеното завихряне на въздушните маси във вътрешността й, се чуват звуци, считани за чародейните гласове на морските сирени, обитаващи тези земи. Завръщане в хотела привечер. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Помпей - Неапол
Закуска. Отпътуване за древния Помпей. Според историците това е най-големият и великолепно съхранен до днес античен град, благодарение на дебелия слой застинала лава от изригналия през 79 г. вулкан, опустошил освен Помпей, още няколко селища наоколо. Днес, разстлани върху площ от 65 ха., повече от половината от сградите на някогашния град са разкрити и отворени за любопитния посетител. След направените разкопки, изпод земята изниква цял град със съвършено добре запазени крепостни стени, кули, къщи, улици, площади, канализация. В центъра е форумът с храмовете на Аполон, Юпитер, сградите на съда, курията, покрития пазар, общинския съвет; в южната част се намира известният Триъгълен площад (форум), с дорийския храм от древногръцката епоха.
Полудневна туристическа програма с местен екскурзовод. Продължаване към Неапол - третият по големина град в Италия след Рим и Милано, разположен в красивия Неаполитански залив под вулкана Везувий.Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод с посещение на стария център: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, най-старата опера на италианския полуостров “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец - една от резиденциите Бурбонските крале на Неапол. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден: Соренто - Казерта - Бари (350 км)
Закуска и в 08.30 ч. отпътуване за Казерта - още едно невероятно място, дължащо своята известност на Кралския дворец, намиращ се тук. Счита се, че това е един от най-красивите дворци в Европа, след Версай. Огромният комплекс е построен в 18 век от краля на Неаполитанското кралство Карлос ІІІ, от династията на Бурбоните. За жалост той не успява да се наслади на пишщността на двореца си, тъй като веднага след завършването му е провъзгласен за крал на Испания. Посещение на двореца. Продължаване за Бари. Вечерта - отплаване с ферибот за Игуменица.
7 ден: Игуменица - София
Пристигане сутринта в Игуменица и отпътуване за София. Пристигане - вечерта.


Пакетната цена включва:
 • транспорт с лицензиран автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
 • билети за ферибот Игуменица - Бари - Игуменица /седалка тип автобусна/
 • 4 нощувки със закуски в хотели 3*: 1 в района на Матера и 3 в района на Соренто;
 • 4 вечери;
 • туристически посещения, според програмата: разходка в Алберобелло, Матера, Амалфийско крайбрежие: Амалфи, Позитано, Равелло, Соренто;
 • полудневно посещение на Помпей с местен екскурзовод;
 • полудневна обиколка на Неапол с местен екскурзовод;
 • посещение на двореца Казерта;
 • водач на групата през цялото време.

Цената не включва:
 • медицинска застраховка - 10 лв., над 65 г. - 15 лв., над 70 г. - 20 лв. c покритие 5000 евро
 • по желание - каюта срещу допълнитeлно заплащане: вътрешна с 2 легла, душ, тоалетна - 155 лв., външна с 2 легла, душ, тоалетна - 165 лв., вътрешна с 3 легла, душ, тоалетна - 120 лв., външна с 3 легла, душ, тоалетна - 130 лв., вътрешна с 4 легла, душ, тоалетна - 80 лв., външна с 4 легла, душ, тоалетна - 90 лв.
Забележка: Цените за ползване на каюта, са на турист за двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение.
 • корабче, зъбчата железница и местен екскурзовод до о-в Капри 45 евро (заявява се предварително при сключвана на договора);
 • градините Руфoло в Равело - 5 евро;
 • вход за античния Помпей: 12 евро; за деца до 18 г. и пенсионери над 65 г. - 6 евро;
 • двореца в Казерта - 12 евро + 1.80 евро за слушалки (задължително); доплащане за екскурзовод (по желание) по 4 евро на човек при мин. 15 души.

РЕЗЕРВАЦИЯ