ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
ОКТОМВРИ, 2021
НОЕМВРИ, 2021
ДЕКЕМВРИ, 2021
ЯНУАРИ, 2022
ФЕВРУАРИ, 2022
МАРТ, 2022
АПРИЛ, 2022
МАЙ, 2022
ЮНИ, 2022
ЮЛИ, 2022
АВГУСТ, 2022
СЕПТЕМВРИ, 2022

Испания

Мадейра-острова на цветята
чартърен полет
6 Дни / 5 Нощувки
 МАДЕЙРА – ОСТРОВЪТ НА ЦВЕТЯТА

17–22.09.2021

Сгушен сред водите на Атлантическия океан, красивият португалски остров Мадейра е истински вълшебен зелен оазис. Островът очарова своите посетители с непокътнатата природа, черните пясъчни плажове, живописните скалисти брегове и разпенения океан. Тук туристите могат да погалят сетивата си с дегустация на местно вино с едноименната марка “Мадейра”, да посетят пищни ботанически градини и да се насладят на гледки, спиращи дъха.


Директен чартърен полет от София. Програмата е с 5 нощувки в периода 17– 22 септември 2021. Настаняването е в хотел 4* с отлични отзиви и локация в сърцето на туристическия район на Фуншал – Лидо, сред множество уютни ресторанти, кафенета и магазини. В програмата сме включили полудневен сити тур на град Фуншал
УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ: Към настоящия момент пътуването до Мадейра се осъществява с отрицателен PCR тест направен до 72 часа преди влизане в страната и QR код.
При директни полети до остров Мадейра, какъвто е чартърният ни полет, не се изисква отрицателен PCR за пътници под 12г, както и за пътници със сертификат за възстановяване от Covid-19, издаден най-много 90 дни преди пристигане, както и пътници със сертификат за ваксинация

ПРОГРАМА

17.09.2021

Сборен пункт на летище София. Отпътуване за Мадейра в 09.00 часа. Кацане във Фуншал в 13.30ч и трансфер до хотела. Полудневен сити тур на града – ще започнем със Стария град и фермерския пазар „Mercado dos Lavradores", където ще опитаме екзотични плодове от острова и местно вино.Следващата ни спирка ще бъде фабриката за бродерии “Bordal” на улица Fernão de Ornelas и галерия за местни занаяти. Ще преминем през централния площад и ще завършим нашата обиколка с Катедралата Се.

Нощувка.

18.09.2021

Закуска. Свободно време за разходки и почивка.

Опция: Целодневна обиколка на острова с посещение на вулканични пещери и водопади

Започваме с отпътуване до Камара де Лобос – рибарско селце, което вдъхновява Уинстън Чърчил при посещението си. Очарователният залив е осеян с многобройни цветни риболовни лодки, а по протежението му – култивирани тераси от бананови плантации и лозя. Следващата ни спирка е Cabo Girão, една от най-високите морски скали в света с височина 580м от морското равнище. Гледката на която ще се насладим от стъклена платформа е повече от удивителна и впечатляваща! Ще продължим със спирка на S.Vicente и вулканичния център и пещери. След посещението се отправяме към ресторант на морския бряг с красива гледка, и ще опитаме местния специалитет еспада рибно филе с банан. Нашата обиколка ще продължи със северното крайбрежие до Порто Мониз, като по пътя ще видим красивите водопади, които излизат от планините и падат стремглаво надолу в морето. Пристигаме в Порто Мониз, известен със своите природни басейни от лава в морето. Продължаваме с платото Paul da Serra (1500м) и красивите гледки към долината Rabaçal. Връщаме се обратно във Фуншал, пресичайки острова обратно към южното крайбрежие.

Нощувка.

19.09.2021

Закуска. Свободно време за разходки и почивка.

Опция: Полудневна разходка Левада и посещение на Ботаническата градина

Искате да бъдете истински пътешественик? Няма как тогава, идвайки в Мадейра да пропуснете така популярните за острова „левада“ маршрути – изкуствени канали, по които се пренася водата от северната към южната част на острова. Това е най-добрият начин да откриете красотата на острова –Природата! Разходката ще започнем от Vale Paraíso, ще преминем през „Левада да Сера“ с малки къщички и красиви, добре поддържани градини. Ще завършим нашият маршрут при The Moises Bar. Време е за освежаване J

След разходката ще посетим Ботаническата градина на Фуншал. Тук можете да намерите огромно разнообразие на растения, дървета и цветя, част от тях ендемични видове. На площ повече от 80 хектара, с невероятни гледки към Атлантическия океан, тук можете спокойно да забравите за времето!

Връщане в хотела.

Вечерта по желание можем да се насладим на местна вечеря – типичния за острова специалитет еспетада или португалският начин на приготвяне на месо на шишчета. Ще вечеряме в ресторант с красива панорама към залива на Фуншал, а виното от острова е задължително за добрия завършек на вечерта.

Нощувка.

 20.09.2021

Закуска. Свободно време за разходки и почивка.

 Опция: Целодневна екскурзия до Сантана и цветните сламени къщи

Ще започнем деня с изкачване до третия най-висок връх на Мадейра „Пико до Ариейро“ (1810 м) с фантастична гледка из целия остров. Идвайки до природния курорт Рибейро Фрио ще направим кратка разходка до "Balcões" (1ч) и ще продължим пътуването си до Сантана. Тук ще посетим типичнитетриъгълни къщи, ярко оцветени в синьо, червено и бяло, покрити със слама. Ще бъде сервиран вкусен обяд. Продължаваме по северното крайбрежие, минавайки покрай Порто да

Крус, малко селце, разположено до гигантската Penha d`Águia (Орлова скала) - величествена скала с изглед към морето. Преминаваме към южното крайбрежие през източната част на острова - Ponta de São Lourenço със нейния сух пейзаж, но с топли цветове на почвата и скалите, което прави разликата от останалата част на острова. Красива гледка към Baia D’Abra. Последната спирка за деня ще бъде в Machico, мястото, където остров е бил открит за първи път през 15 век.

Нощувка.

21.09.2021

Закуска. Свободно време за разходки и почивка.

Опция: Полудневен тур с ветроходен кораб Santa Maria de Colombo

Днес ще се разходим с кораб реплика на галеона на Христофор Колумб „Санта Мария“ по южното крайбрежие на острова. На борда ще дегустираме местно вино, както и медена торта Мадейра. А ако имаме късмет, докато плаваме ще видим делфини, а защо не и китове?

Нощувка.

22.09.2021

Закуска.

Освобождаване на хотела и трансфер до летище. Полет за София с невероятни впечатления от остров Мадейра в 15.00ч. Кацане в София в 22.00ч.


 

хотел

възрастен в двойна стая

единична стая

допълнително легло

дете

 0 - 2.99 г

дете

3 - 11.99 г

 

4*Vila Baleira Funchal

 

€ 695.00

€ 815.00

€ 695.00

 

 

€ 540.00

€ 615.00

 

 

Цената включва:

ü       СамолетенбилетСофия – о.Мадейра – Софиянаавиокомпания Bulgaria Air с включенилетищнитакси

ü       Ръченбагаж 7 кг. + чекиранбагаж 20 кг.

ü       Tрансферилетище-хотел-летище

ü       ПолудневенсититурнаградФуншал

ü       5 нощувкисъс закуски в хотел 4*

ü       Mедицинсказастраховка „Помощприпътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19)

ü       Представителнафирматаповременапътуването

 Цената не включва:

ü      Допълнителните екскурзии

ü      Доплащане за вечеря:

Възрастен – 23 евро на човек на ден (без напитки) и 32 евро с включени безалкохолни напитки и вино по време на вечеря

Дете до 12 год – 50% намаление

ü      Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19

ü      Разходи от личен характер

ü      Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

 Допълнителни екскурзии:

ü     Целодневнаобиколканаостроваспосещениенавулканичнипещерииводопади – 44 евро

ü     ПолудневнаразходкаЛевадаипосещениенаБотаническатаградина– 44 евро

ü     ЦелодневнаекскурзиядоСантанаицветнитесламеникъщи – 44 евро

ü     Полудневен тур с ветроходен кораб Santa Maria de Colombo – 51 евро

ü     Вечеря в ресторант с типични местни специалитети (вкл. напитки)– 47 евро

 Необходими документи и условия за записване:

ü      Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

ü      Депозит при записване – 100 евро на човек

ü      Доплащане – до 30 дни преди заминаване

Условия за пътуване:

ü      КъмнастоящиятмоментпътуванетодоМадейрасеосъществява с отрицателен PCR тестнаправендо 72 часапредивлизане в страната и QR код.
ПридиректниполетидоостровМадейра, какъвто е чартърниятниполет, несеизискваотрицателен PCR запътниципод 12г, както и запътницисъссертфикатзавъзстановяванеот Covid-19, издаденнай-много 90 днипредипристигане, както и пътницисъссертификатзаваксинация.

Допълнителна информация:

ü      Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30

ü      Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни преди заминаване

ü      Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

ü      Безвизоврежим – българскитеграждани, в качествотосинагражданина ЕС, могатдавлизатнатериториятанаПортугалия с валидналичнакарта и иматправодапребиваватзасрокдо 90 днибездопълнителниусловия, освенизискванетодапритежаватвалидналичнакартаиливалиденпаспорт.

ü      Авиокомпаниятасизапазваправотозасмянаначасоветенаизлитане и кацане, закоетотуроператоращеинформирасвоевременнопотребителите. Чартърнатапрограмащебъдеосъществена в зависимост и съобразноепидемичнатаобстановка в страната.

Срокове и неустойки при анулация:

ü      До 31 дни преди заминаване – без неустойка, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява;

ü      От 30 до 22 дни преди заминаване – неустойката е в размера на депозита

ü      От 21 до 16 дни преди заминаване – 80% от общата стойност на пътуването

ü      При 15 или по-малко дни преди заминаване – 100% от общата стойност на пътуването

По желание можете да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19. 
РЕЗЕРВАЦИЯ