Екскурзии със самолет

Индонезия с островите Бали и Ява

Транспорт
Самолет
Продължителност
10 дни / 7 нощувки
Маршрут
София – Истанбул - о. Бали - о. Ява - Истанбул – София
Код на оферта
51
Цени от
1945
РЕЗЕРВИРАЙ
Програма

 Индонезия с островите Бали и Ява

София – Истанбул - о. Бали -  о. Ява - Истанбул – София

10 дни / 7 нощувки

Дата: 19.11.2023 – 28.11.2023 г.

Предимства по програмата :

v     Малка група с водач от България!

v     Удобен полет от София през Истанбул с АК „Turkish Airlines”

v     Богат избор на хотелско настаняване на о. Бали

v     Възможност за посещение на остров Ява и храмовия комплекс Боробудур!

 

Остров Бали - уникална туристическа дестинация с прекрасни плажове, лазурно море, разкошни хотели и хармония. Предлагаме ви специални подбрани хотели и богато разнообразие от екскурзии на място на атрактивни цени. Островът ще ви впечатли със своята живописна природа, пейзажи, храмове, вулкани, култура и невероятна кухня

От гори, пълни с маймуни и древни храмове до красиви плажове и оживени барове, празниците в Бали ще оставят незабравими спомени, както на онези, които търсят приключението и духа на историята, така и на ценителите на лукса и екзотиката.

Остров Ява е невероятна комбинация от природна красота и предимствата на съвременната цивилизация. Величествените вулкани, извисяващи се над тропическата джунгла, са рамо до рамо с небостъргачи от стъкло и бетон, а древните храмове изглеждат хармонично на фона на бели плажове и вечнозелени палми. Престоят на този екзотичен остров позволява на истинските пътешественици да усетят духа на Югоизточна Азия и да получат пълна представа за мистериозното, простиращо се в далечните простори на нашата планета, някъде между Тихия и Индийския океан.

Този живописен участък земя, дълъг около 1000 км, има богата история, впечатляващ брой културни забележителности, невероятна природна красота, много храмове и светилища, както и повече от сто величествени вулкана, простиращи се по крайбрежието в непрекъсната последователност.

 ПРОГРАМА

1‘ви ден 19.11.2023: София– Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2 / пред гишетата на турски авиолинии / в 19:00ч. с водача на групата  за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на TurkishAirlines в 21:30 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч.

2‘ри ден 20.11.2023: Истанбул- Бали                                                                       

Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет TK66 на TurkishAirlines в 01:45ч. Пристигане в 18:55 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор, трансфер и настаняване в избрания хотел Нощувка.

3‘ти ден 21.11.2023: о. Бали

Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Нощувка

4’ти ден 22.11.2023: о-в Бали- Обзорна обиколка на острова с обяд (включена в пакетната цена)

Закуска. В 10:00 ч. - начало на обзорна туристическа обиколка на о-в Бали.

Предстои ни да се запознаем с местните изкуства и впечатляващите гледки на активния вулкан Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура УлунДану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под калдерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура УлунДану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село.

Обяд в местен ресторант (включен). Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура ТиртаЕмпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове.

Връщане в хотела. Нощувка.

5‘ти ден 23.11.2023:Бали – о-в НусаПенида

Закуска. 09.00 ч целодневна екскурзия до о. НусаПенида, който често се нарича остров "син рай"(срещу допълнително заплащане от 175 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г.).

Нека заедно изследваме този тропически рай който всяка година привлича хиляди туристи с многобройните си плажове и девствени коралови рифове с богата тропическа фауна. Тук, освен десетки видове корали и тропически риби, ще видим и други животни, включително морски костенурки. Един от заливите на острова, CrystalBay е истинско бижу за водолазите. До обяд ще можем да се насладим на прекрасните лагуни, да поплуваме със шнорхел или да се повозим на воден банан. На обяд ще се отправим с джипове по вълнуващ маршрут: през хълмовете КаюПандак, ще видим красиви плантации и след няколко обиколки на последния състезателен участък за добавяне на адреналин ще се отправим към село Бенгкел, което е известно с красивите оризови тераси. Именно по тях ще имаме кратък трекинг, където ще се насладим на гледката към красивата долина с оризови тераси. След кратка спирка ще продължим през местните села до водопада, който е скрит от главните пътища. Свободно време за плуване в освежаващия водопад или просто да си направим отлични снимки (казват, че ако плувате във водопада в деня на пълнолунието, всички най-съкровени желания ще се сбъднат!) Завръщане в хотела. Нощувка.

6‘ти ден 24.11.2023: Бали – Храмовия комплекс Танах Лот

Закуска. Свободно време до обяд. В 13.00ч допълнителна екскурзиядо Танах Лот

(TanahLot)(срещу допълнително заплащане от 80 евро за възрастен и 60 евро за деца до 11г.)– един от най-известните храмове в Бали.

Разположен е върхускална формация на около 20 км от Денпасар. В превод от балинезийскиTanahLot означава „Земя сред морето”, образувана от океанските вълни в продължение на хилядолетия. Според легендата храмът е построен през 15 век от пътуващ монах от Ява, който видял красивата скала-остров и се заселил на нея. След построяването си, храмът се превърнал във важна част от митологията и историята на Бали. Екскурзията ни ще продължи с посещение на PuraLuhurBatukaru – забележителен храмов комплекс, разположени сред буйна тропическа растителност. С този тур ще посетим и балинезийското селце Jatiluwih, известно с красивите оризови тераси, както и храм PuraTamanAyun, отличаващ се със своите величествени порти и извисяващи се към небето кули, посветени на боговете.

Връщане в хотела около 19,00ч. Свободно време.Нощувка.

7‘ми ден 25.11.2023: Бали –остров Ява /Боробудур – Прамбанан/ (срещу допълнително заплащане от 350 евро за възрастен и 250 евро за деца до 11г)

Закуска. Екскурзия до остров Ява. В 07.20 ч. – полет Денпасар – Джогджакарта, Ява.Пристигане в Джогджакарта в 07.50 ч. Пътуване към Боробудур – най-големият будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Почивка за обяд. След което продължаваме към храма Прамбанан /10 в./ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в главния двор с лице на изток, които носят божествените имена - Вишну, Брахма и Шива. Следобед – трансфер до летището и полет Джогджакарта - Денпасар в 15.40 ч. Пристигане в Денпасар в 18.05 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

8‘ми ден 26.11.2023: Бали – Убуд – Батубулан

Закуска в хотела. Свободно време за почивка или опции за допълнителни екскурзии:

1. Целодневна екскурзия до културното сърце на Бали - Убуд и планинското селище Бедугул с невероятна гледка към езерото Братан и красивия храм УлунДану(срещудопълнителнозаплащане от  95 евро за възрастен и 70 евро за деца до 11г.).

След закуска ще се отправим към село Батубулан, за да присъстваме на танцово представление Barong и Keris. Ще посетим художествените и занаятчийските селища - Целук, известен с изделията си от сребро и злато, Батуан и неговите художниците, Мас и ръчно изработените дърворезби и разбира се Убуд, градът на изкуството, музиката и танците. След това ще продължим към Маймунската гора (MonkeyForestUbud) – парк, в който маймуните се разхождат спокойно сред хората и може да ги нахраните, но внимавайте, те са много опитни крадци! От там ще се отправим към Кралския дворец в Убуд, който е и дом на традиционния пазар на изкуствата. На обяд ще имаме възможност да опитаме балийската кухня в местен ресторант, а след това ще продължим до Слонова пещера (GoaGajah) - индуисткимедитационен център, датиращ от 11-ти век. Обиколката ни ще продължи с храма на свещената вода - ТиртаЕмпул. Повече от хиляда години балийските поклонници са привлечени от храма, за чието свещено изворче се казва, че е създадено от самия бог Индра и има лечебни свойства. Традицията на ритуалното къпане продължава почти непроменена и днес. Всеки, който желае, може да се потопи в балийския извор и да мине през всичките 15 чучура.  Завръщане в хотела. Нощувка.

 2. Целодневно сафари в новооткритият парк на Бали. "(срещу допълнително заплащане от 165 евроза възрастен и 110 евро за деца до 11г. при 4 човека в джип).

Този парк ще ви даде възможност за едно уникално пътуване и възможност да бъдете сред повече от 50 вида животни. Няма клетки и всички животни се разхождат в огромни заграждения с естественото си местообитание. За лъвовете-просторни тревни площи, езера и сенчести пещери, за маймуните са дървета с Лиани, за хипопотами – блато, а за Козирози – планински склонове. Сафари буса ще ви преведе през неравната джунгла, през различни региони на нашата планета : Индонезия, Африка, Индия, долината на Амазонка, а рейнджърът, който ви придружава, ще ви разкаже много интересни факти от живота на жителите на парка. Разходката из парка с джип е уникално и интерактивно приключение за цялото семейство! Седейки в джип, можете да видите на една ръка разстояние тигри, лъвове, хипопотами, маймуни, носорози, щрауси и други животни, които се разхождат спокойно в загражденията на парка в естествената си среда. Насладата за деца и възрастни е гарантирана!

 9‘ти ден 27.11.2023: Бали - Истанбул

Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Освобождаване на стаите в хотела на обяд. В 17:30ч трансфер до летището за полет на Турски Авиолинии в 21:25 ч.

10‘ти ден 28.11.2023: Истанбул- София

Кацане в Истанбул в 05:40 ч. и кратък престой.  Полет Истанбул-София в 08:45 ч.  Пристигане в София на Терминал 2 в 09:05 ч. местно време.           

 

Пакетни цени

Хотел GrandWhizNusaDua4*/ Premier poolaccess

Период

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети Възрастен

Дете 2-10,99 г.

Доплащане

за вечеря

Възр.-за престоя

Доплащане

за AllIncl.

Възр. – за престоя

Цена с ранно записване до 31.07.2023

1945 €/

3805 лв.

2246 €/

4393 лв.

1917 €/

3750 лв.

N/A

245 €/

479 лв

620 €/

1212 лв

Стандартна цена за записване от 01.08.2023г

2045 €/

4000 лв.

2346 €/

4589 лв.

2017 €/

3946 лв.

N/A

245 €/

479 лв

620 €/

1212 лв

 Хотел MerusakaNusaDua5* /Deluxe Pool Access

Период

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети Възрастен

Дете 2-10,99 г.

Допл.

за вечеря

Възр.-за престоя

Допл.

за AllIncl.

Възр. – за престоя

Допл.

за AllIncl.

Дете. – за престоя

Цена с ранно записване до 31.07.2023

2078 €/

4065 лв.

2505 €/

4900 лв.

2036 €/

3982 лв.

1804 €/

3529 лв.

245 €/

479 лв

620 €/

1212 лв

336 €/

658 лв

Стандартна цена за записване от 01.08.2023г

2178 €/

4260 лв.

2605 €/

5096 лв.

2136 €/

4178 лв.

1904 €/

3725 лв.

245 €/

479 лв

620 €/

1212 лв

336 €/

658 лв

 Хотел Melia Bali Beach 5*/ Premium room

Период

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети Възрастен

Дете 2-10,99 г.

Допл.

за вечеря

Възр.-за престоя

Допл.

за вечеря

Дете-за престоя

AllIncl.

Възр.

AllIncl.

Дете.

Цена с ранно записване до 31.07.2023

2141 €/

4188 лв.

2638 €/

5160 лв.

1994 €/

3901 лв.

1820 €/

3560 лв.

378 €/

739 лв

203 €/

397 лв

588 €/

1150 лв

308 €/

602 лв

Стандартна цена за записване от 01.08.2023г

2241 €/

4384 лв.

2738 €/

5356 лв.

2094 €/

4096 лв.

1920 €/

3756 лв.

378 €/

739 лв

 

203 €/

397 лв

588 €/

1150 лв

308 €/

602 лв

  Хотел The Westin Resort Nusa Dua5* Nusa Dua/ Premium room

Период

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети Възрастен

Дете 2-10,99 г.

Допл.

за вечеря

Възр.-за престоя

Допл.

за вечеря

Дете-за престоя

All Incl.

Възр.

All Incl.

Дете.

Цена с ранно записване до 31.07.2023

2232 €/

4366 лв.

2820€/

5516 лв.

1952 €/

3818 лв.

1841 €/

3601 лв.

357 €/

698 лв

203 €/

397 лв

588 €/

1150 лв

308 €/

602 лв

Стандартна цена за записване от 01.08.2023г

2332 €/

4561 лв.

2920 €/

5712 лв.

2052 €/

4013 лв.

1941 €/

3797 лв.

357 €/

739 лв

203 €/

397 лв

588 €/

1150 лв

308 €/

602 лв

 Хотел Grand Hyatt 5* Nusa Dua/ Ocean view room

Период

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети Възрастен

Дете 2-10,99 г.

Допл.

за вечеря

Възр.-за престоя

Допл.

-вечеря

Дете-за престоя

Допл.

за FB

Възр.

Допл.

за FB

дете

Цена с ранно записване до 31.07.2023

2449 €/

4790 лв.

3254€/

6365 лв.

1952 €/

3818 лв.

1764 €/

3451 лв.

322 €/

630 лв

161 €/

315 лв

581 €/

1136 лв

280 €/

548 лв

Стандартна цена за записване от 01.08.2023г

2549 €/

4996 лв.

3354 €/

6560 лв.

2052 €/

4013 лв.

1941 €/

3797 лв.

322 €/

630 лв

 

161 €/

315 лв

581 €/

1136 лв

280 €/

548 лв

 Хотел The Laguna, a Luxury Collection Resort & Spa 5* Nusa Dua/ Deluxe room Lagoon View

Период

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети Възрастен

Допл.

за вечеря

Възр.-за престоя

Доплащане

за FB

Възр.

Цена с ранно записване до 31.07.2023

2694 €/

5270 лв.

3464€/

6776 лв.

2624 €/

5132 лв.

252 €/

493 лв

441 €/

863 лв

Стандартна цена за записване от 01.08.2023г

2794 €/

5465 лв.

3564 €/

6971 лв.

2724 €/

5328 лв.

252 €/

493лв

441 €/

863лв

 Цената е на човек и включва:

Ø      Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 40 кг., разделен в 2 части по 20 кг; Ръчен багаж до 8 кг.

Ø      Летищни такси;

Ø      7 нощувки на съответния пансион в хотел по избор на о. Бали

Ø      Трансфери летище-хотел-летище на о. Бали;

Ø      Обзорна обиколка на о. Бали;

Ø      Входни такси за посещаваните обекти по включените турове в програмата;

Ø      Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;

Ø      Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро в ЗД Дженерали;

Ø      Водач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 15 пътуващи.

Цената не включва:

Ø      Виза при пристигане на о. Бали ~ 50 USD

Ø      Разходи от личен характер;

Ø      Допълнителните турове / заявяват се с основния пакет /

-          остров Ява /Боробудур – Прамбанан -  350 евро за възрастен и 250 евро за деца до 11г

Цената включва самолетни билети, обяд, местен гид и входни такси

-          Убуд и планинското селище Бедугул - 95 евро за възрастен и 70 евро за деца до 11г

Цената включва транспорт, местен гид и входни такси

-          Целодневно сафари - 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г

Цената включва транспорт, обяд, входна такса за парка

-          Полудневен тур доХрамовия комплекс Танах Лот - 80 евро за възрастен и 60 евро за деца до 11г

Цената включва транспорт, местен гид и входни такси

-          о-в НусаПенида - 175 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г.

Цената включва транспорт, обяд, местен гид и входни такси

Ø      Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

Полетно разписание с АКTurkishAirlines

19.11 СОФИЯ 21:30 ИСТАНБУЛ 23:55

20.11 ИСТАНБУЛ 01:45 ДЕНПАСАР 18:55

27.11 ДЕНПАСАР 21:25 ИСТАНБУЛ05:40 (на 28.11)

28.11 ИСТАНБУЛ 08:45 СОФИЯ 09:05

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Ø      Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ø      За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисквакопиеот акта за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

Ø      Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването

Ø      Изисква се поставяне на виза на място за Бали / ~ 50 USD /

Ø      Считано от 13.06.2023отпадат изискванията за представяне на Сертификат за ваксинация за Ковид 19!

Ø      Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.;При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазваправото да преизчислипосочените цени по курса към момента на крайнотоплащане.

 Използван транспорт: Самолет и автобус

 УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 Ø      При записване се внася  депозит от 1000 лева

Ø      Пълно плащане се прави до 45 дни преди тръгване.

Ø      Офертата важи при минимум 15 туристи.

Ø      Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 Срокове за анулации и неустойки:

Ø      при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

Ø      между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;

Ø      при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

  Допълнително за Ваша сигурностможе да бъдесключеназастраховка „Отмяна на пътуване“ срещудопълнителнозаплащане.

 Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуванетопорадиCOVID-19:

·         Възстановяване на възникналитеразходи при анулиране на резервиранопътуване;

·         Акозастрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставенопод карантинапорадисъмнение за заболяване и следователнотрябва да отмени планиранопътуване, застраховкатапокривавъзстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

·         Заболяването на съпруг/а или близъкроднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицетоимаживотозастрашаващосъстояниепорадиCOVID-19 и се нуждае от интензивнигрижи в болница.

 Пътуващитеимат право да прекратят едностранно договора по всяко времепредизапочването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответнитесумиспоредусловията за анулации и неустойки.

 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволносвоетопътуване, презвреметраенетому, всичкидопълнителниразходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърлиправото си на пътуване на трето лице в срок съобразноспецификата на дестинацията, издаване на самолетнибилети по международни полети и не по-късно от 7 дни предидатата на отпътуване при чартърни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимитесуми, свързани с евентуалнатасмяна на имена в хотела.

Условията за пътуване по време на пандемията от Covid-19 сапроменливи и финалнитетакиващебъдатоповестени от туроператора при наближаване на датата на заминаване.

В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентитесанапълноинформирани, че условията на пътуванемогат да бъдатпроменяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка предиосъществяване на пътуването. Туроператорътщеуведомяваклиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.

Информация относноздравнитеизисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарниизисквания при пътуванедо Индонезия.

 Пътуване на лица с ограничена подвижност:Пътуванетокатоцяло е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329230126000001 на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД.