ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
ФЕВРУАРИ, 2020
МАРТ, 2020
АПРИЛ, 2020
МАЙ, 2020
ЮНИ, 2020
ЮЛИ, 2020
АВГУСТ, 2020
СЕПТЕМВРИ, 2020
ОКТОМВРИ, 2020
НОЕМВРИ, 2020
ДЕКЕМВРИ, 2020
ЯНУАРИ, 2021

Спа

БЪЛГАРИЯ - КЮСТЕНДИЛ
Дата на заминаване и продължителността на престоя по ваш избор
1 Дни / 1 Нощувки
ХОТЕЛ СТРИМОН СПА КЛУБ 5*
България, Кюстендил


До 28.12.2011 нед/четв пет/съб
Единична стая Стандарт 79 лв 88 лв
Двойна стая Стандарт 106 лв 108 лв
Мансарда (2 рах) 127 лв 141 лв
Двойна стая Лукс 174 лв 194 лв
Апартамент (2 рах) 238 лв 264 лв
Апартамент Делукс (2 рах) 261 лв 290 лв

Цените са на стая и включват закуска, застраховка и ДДС, ползването на басейн, фитнес, Римска баня, сауни, зала за релакс, паркинг, интернет.
Настаняване на възрастен и дете до 6 год. - единична стая;
Настаняване на възрастен и дете от 6 - 12 год. - единична стая + 15 % доплащане за детето;
Настаняване на дете до 6 год. на доп. легло - безплатно;
Настаняване на дете от 6 - 12 год. на доп. легло - 32 лева на нощувка;
Възрастен на доп. легло - 48 лева на нощувка /важи само за стая тип лукс и апартамент/;


Прочетете малко повече за Кюстендил:

Кюстендил е разположен
в южната част на Кюстендилската котловина, в подножието на планината Осогово, на 527 метра надморска височина, по двата бряга на река Банщица, десен приток на река Струма. Южно от града се издига хълмът "Хисарлъка" - североизточно разклонение на Осогово. Разстоянието от Кюстендил до столицата София е 86 км, до границата с Република Македония е 22 км, до границата с Република Сърбия - около 30 км. Балнеоложки и туристически център с национално и международно значение, археологически и архитектурен резерват, изходен пункт за туризъм и ски-спорт в планината Осогово
Изворите (40 на брой) са каптирани в общ резервоар. Дебитът им е 35 л/сек. Минералната вода при каптажа е с температура 74° С - една от най-горещите в страната. Тя е бистра, безцветна със силен мирис на сероводород. Притежава доказани лечебни свойства за определен род заболявания. Кюстендилските минерални извори са благоприятни за лечение на дихателните пътища, на опорно-двигателния апарат и гинекологични заболявания. По своя химичен състав те са: хидрокарбонатно-сулфатно-натриеви с алкална реакция.
Кюстендил е център на земеделски район с вековни традиции в областта на овощарството, поради което градът и околностите му са известни като “овощната градина на България”.
Забележителности:
 • Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“ - ул. Патриарх Евтимий № 20. Галерията притежава основната и най-голяма колекция от творби на Владимир Димитров - Майстора, подредени в постоянна експозиция. Съхранява и периодично урежда изложби и на други видни кюстендилски художници като Стоян Венев, Мориц Бенционов, Никола Мирчев, Асен Василиев и др.
 • Къща-музей "Димитър Пешев" - ул. Цар Симеон І-ви № 11. Постоянно действаща изложба с оригинални вещи, снимки и факсимилета, за събитията от март 1943 г. и за световно признатите заслуги на Димитър Пешев и неговите съграждани Петър Михалев, Асен Суичмезов, Владимир Куртев и Иван Момчилов, допринесли за спасяването на евреите в България
 • Къща-музей "Ильо войвода" - ул. Цар Освободител № 189.
 • Римски терми. Намират се в централната част на града, в съседство с джамията „Ахмед бей”. Римските терми – обществени бани, са изградени през II-III в. и са част от голям комплекс-асклепион.
 • Дервиш баня. Турска обществена баня, строена през 1566 г. Функционира повече от 400 години - до 1992 г
 • Чифте баня. Късносредновековна турска баня, построена през 1489 г. върху основите на Пауталийския асклепион.
 • Късноантична и средновековна крепост "Хисарлъка".Намира се на най-високата равнинна част на хълма „Хисарлъка”, издигащ се на 2 км югоизточно от Кюстендил. Крепостта е изградена в края на IV-началото на V в. Поправяна през VI в., тя преживява Първата и Втората българска държава и е съборена от османските завоеватели през XV в.
 • Пиргова кула. Средновековна отбранителна кула в град Кюстендил. Отнася се във времето между края на XIV и първата четвърт на XV в.
 • Средновековна църква „Свети Георги“. Намира се в квартал Колуша. Според архитектурните ѝ особености и неотдавна разкритите средновековни стенописи, датирането ѝ може да се отнесе към края на Х - началото на XI век Тя е най-старата запазена средновековна църква в Югозападна България.
 • Джамия "Ахмед Бей". Джамията „Ахмед бей”, известна още като „Инджили” (Християнската) е построена към средата на XV в. Входната аркада, покрита с три малки куполи, е запазена в оригиналния си вид.
Cъбития
 • м.юни - “Празник на черешата”. Провежда се три поредни дни от месец юни. Първото овощарско изложение в страната е в гр.Кюстендил през 1896 г., когато е учредена Първата национална овощарска изложба.
 • 15 август - празник "Панагия". На църковния празник ”Успение на Пресвета Богородица” в Кюстендил се отбелязва и “Панагия - въздигане на хляба”. Организира се иконографска изложба, съпроводена с изложение на обредни хлябове.
 • м.октомври - "Празник на плодородието". Провежда се три поредни дни в средата на октомври. Има изложение на производители на плодове и зеленчуци от Кюстендилския край.


РЕЗЕРВАЦИЯ