ПРАЗНИЦИ
УИКЕНДИ
ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
БЪЛГАРИЯ
НАД 55
ДЕКЕМВРИ, 2018
ЯНУАРИ, 2019
ФЕВРУАРИ, 2019
МАРТ, 2019
АПРИЛ, 2019
МАЙ, 2019
ЮНИ, 2019
ЮЛИ, 2019
АВГУСТ, 2019
СЕПТЕМВРИ, 2019
ОКТОМВРИ, 2019
НОЕМВРИ, 2019

Коледа и Нова 2019 година

Нова година в Шри Ланка
София – Дубай – Коломбо – Панадура – Перадения – Канди – Матале – Сигирия – Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо – Дубай – София
8 Дни / 6 Нощувки

дати: 28.12
турист в двойна стая: 1697 € турист на допълнително легло в двойна стая: 1697 € турист в единична стая: 2476 € Нова година в Шри Ланка 

с водач на български език!


София – Дубай – Коломбо – Панадура – Перадения – Канди – Матале – Сигирия – Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела  – Коломбо – Дубай – София


8 дни/ 6 нощувки, 6 закуски  и 6 вечери включително НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ

 Ден 1   София - Дубай - Коломбо

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Дубай в 14:45 ч с полет на авиокомпания „Fly Dubai”. Кацане на летището в Дубай в 21:30 ч. Отпътуване в 23:20 ч. за Коломбо.

Ден 2  Коломбо - Панадура

Кацане на летището в Коломбо в 05:20 ч. Трансфер до хотела в Панадура. Настаняване. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3  Панадура

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4  Панадура

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Празнична вечеря и посрещане на Новата година. Нощувка.

Ден 5  Панадура - Перадения - Канди

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. Тези градини са един истински оазис на спокойствие в близост до оживения град Канди, където растат 4000 различни растителни видове – палми, орхидеи и други екзотични растения. Посещение на традиционна фабрика за чай. Тук ще станете свидетели на производството на световно известния цейлонски чай. Пристигане в Канди – една от древните столици на острова. Заради богатото си културно и историческо наследство през 1988 г. градът е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук има будистки, християнски и мюсюлмански храмове, запазени са сгради във викториански стил от колониалната епоха, а разходката по малките улици е забавно преживяване – повечето тротоари и площади за заети от продавачи на дрехи, лотарийни билети, играчки и различни модни предмети. Градът е подходящо място за закупуване на скъпоценни камъни. Тук могат да се намерят всички видове цветове на сапфира, рубини, турмалини, не случайно тук се намира и Музеят на скъпоценните камъни. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 6  Канди - Матале - Сигирия - Хабарана

Закуска. Посещение на Храма на свещения зъб на Буда от 16 век, където според легендата се съхранява една от най-сакралните реликви на будизма – зъб на Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Отпътуване за Матале за посещение на плантацията за подправки. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Отпътуване за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала” – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Хабарана. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Хабарана - Дамбула - пещерните храмове на Дамбула - Пинавела  - Коломбо

Закуска. Отпътуване за Дамбула. Ще посетите пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Вечеря във Ватала. Трансфер до летището в Коломбо.

Ден 8  Коломбо - Дубай - София

Отпътуване за Дубай в 01:40 ч. Пристигане в Дубай в 05:10 ч. Отпътуване за България в 09:40 ч.Кацане в София (Терминал 2) в13:25 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания "Flydubai", чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг;

3 нощувки със закуски и вечери включително празнично посрещане на Новата година в хотел "Jie Jie Beach by Jetwing" **** (или подобен) в Панадура;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan Hotel" **** (или подобен) в Kанди;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort & Spa" **** (или подобен) в Хабарана;

1 вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала;

Описаните в програмата трансфери;

Описаната туристическа програма с местен екскурзовод;

Водач-преводач от България;

Входни такси за обектите по програмата;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Допълнителни услуги по програмата;

Виза за Шри Ланка;

Напитки по време на храненията, включени в цената;

Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплаща се на място от туристите);

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт;

Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита)

$35.00

 ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,7 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока. Чекирането за полетите на авиокомпания „Flydubai“ става минимум 3 часа преди полета!

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.

Програмата се провежда при минимум 15 записани туристи.

Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.; Дубай - 13 ч. (лятно време) - 14 ч.;

Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR)

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.

Пътуването се провежда при минимум 15 записани туристи.
РЕЗЕРВАЦИЯ